DW Selectie

Beyond the CV

12 oktober 2021

Locatie: Mereveld, Utrecht

Programma

9:30 ontvangst
10.00 Opening door dagvoorzitter 
10:15 De candidate experience in selectie
Aaltje Vincent – Sollicitatie-expert

Aaltje Vincent is loopbaanprofessional, trainer, spreker en bestseller auteur. Zij is de grondlegger van de Jobmarketing-methode (2007), van Solliciteren via LinkedIn (2009) en van Candidate Experience 3.0 (2018). Haar stijl kenmerkt zich door dialoog en de uitdaging zowel strategisch als praktisch aan de slag te gaan.

In deze presentatie beantwoord ze vragen als “Wat is nu een super-kandidaat-gericht selectieproces?” en  “Hoe raak je het hart van kandidaten optimaal?” Dit zodat je alleen de allerbesten spreekt én je de mismatch voor bent en je daarbij ook nog eens ‘ambassadeurs voor het leven’ kweekt. Ze geeft aansprekende voorbeelden van candidate experience 3.0 die je zeker zullen inspireren.

10:40: De juridische kant van AI in selectie 
Arnoud Engelfriet – ICT Jurist @ ICTRecht

Arnoud Engelfriet is oprichter en partner bij ICTRecht, het bureau met een specialisme in de juridische kant van IT. 

Er komt een nieuwe Europese Verordening aan voor de mogelijkheden van AI met daarbij een speciale aandacht over de toepassing van AI in selectie van personeel. Hoewel de regeling nog niet definitief is zijn de eerste contouren bekend. Op basis hiervan zal Arnoud vertellen wat binnenkort nog wel en niet mag.

11:05 Facebook’s selectie toegepast bij een scale up
Leslie Kivit – Senior VP People & Organisation bij Senderr

Leslie Kivit heeft een lange carrière in recruitment die loopt via o.a. Booking.com en Rocket Internet naar Getyourguide en Facebook. Hij is momenteel Senior Vice President People & Organisation bij Senderr, Europa’s grootste vrachtplatform dat recentelijk $160.000.000 investing heeft gekregen. 

Leslie zal vertellen over hoe hij de lessen die hij o.a. geleerd heeft in zijn tijd bij Facebook over het selecteren van de beste kandidaten toepast bij Senderr. Hoe interviews gestructureerd zijn en welke fail safes worden toegepast om bias zoveel mogelijk te voorkomen.  

11.25 Pauze

 

11:55 Break out ronde 1

1. Eerst samen wandelen, dan solliciteren

Paulien Wilde – Corporate Recruiter Gemeente Almere

Gemeente Almere stapt van het klassieke selectieproces af van grote selectie- en adviescommissies omdat we geloven dat je daarmee niet het juiste gesprek voert en jezelf blijft werven. We maken liever eerst informeel, dus nog zonder brief of cv erbij, 1 op 1 kennis met elkaar, bijvoorbeeld in een (bos)wandeling, waarbij een gelijkwaardige kennismaking een veel mooier gesprek oplevert. In deze sessie leer je alles over het nieuwe proces en hoe dit kandidaten en managers bevalt. 

2. De grootschalige selectie van Rijkstrainees

Marieke Ruygt & Iris Peek – Projectleiders selectie rijkstraineeprogramma 

Het Rijkstraineeprogramma krijgt jaarlijks veel en ook hele goede sollicitanten. In deze sessie komen alle ins en outs aan bod over het selectieproces voor het Rijkstraineeprogramma en hoe kwaliteit en diversiteit gewaarborgd worden.

3. De NVP Sollicitatiecode

Rini de Groot – voorzitter NVP Sollicitatiecode-commissie & eigenaar / senior HR Business Partner DGA Personeelsadvies

In deze sessie krijg je antwoord op de vragen:

  • Hoe is de NVP Sollicitatiecode ontstaan en wat is de status van de NVP
  • Waarom is het voor jouw organisatie belangrijk om de NVP Sollicitatiecode te hanteren?
  • Hoe kan de NVP Sollicitatiecode bijdragen aan het verbeteren van je employer brand? 

12:30 Break out ronde 2

1. Plan je eigen sollicitatiegesprek in.

Lisa Zwerver – Adviseur arbeidsmarkt en recruitment @ Raad voor de Kinder-bescherming

In 2019 besloot de Raad van de kinderbescherming dat je om een creatieve adviseur recruitment te vinden het verstandig was om de kandidaat te laten bepalen of ze hiervoor in aanmerking wilde komen. Dus gaven ze kandidaten op 2 dagen de mogelijkheid hun gesprek direct in te plannen, zonder een pre-selectie vooraf. Hoe dit uitpakte hoor je in deze sessie. 

2. Nut en noodzaak van objectieve werving & selectie

Sandra Straathof, recruitment Marketeer @PostNL

Hoe PostNL objectiever is gaan selecteren en dat de pilot bij pakketbezorgers behalve betere kandidaten ook nog eens een positief effect heeft op het verloop. En natuurlijk hoe PostNL verder gaat na de pilot.

3. Panel: Selecterend werven

Bjorn Veenstra – CEO & Founder CompanyMatch & Jaap Schoeman – Founder PlaytoWork

HR journalist Peter Boerman gaat in gesprek met Bjorn Veenstra, wiens organisatie CompanyMatch bedrijven helpt met het werven op cultural fit en Jaap Schoeman, wiens organisatie PlaytoWork bedrijven helpt met werven op basis van soft skills. Hoe werkt dit in de praktijk? Wat waren voor hen leermomenten de afgelopen jaren? 

13:00 Lunch

14:00 Break out ronde 3

1. Tips & tricks voor je eigen fit assessment

Emil van Vliet – Founder & CEO HR Avatar

Het lijkt me wel een leuke baan maar ik weet niet of ik er wel geschikt voor ben.”
Wat wordt er van mij verwacht bij deze werkgever?”
Deze kandidaat heeft geen ervaring, is ze wel geschikt voor deze baan?”

Vragen van werknemers en sollicitanten waarop je een antwoord kunt krijgen door de CIT (Kritische Incidenten Techniek) methode te gebruiken. In deze sessie leer je hoe je meer uit je recruitment kunt halen en hoe je CIT in je eigen praktijk kunt gebruiken met tips en praktijkvoorbeelden.

2. Het belang van softskills bij de werving van Treinverkeersleiders

Rianne Sijtema, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie @ProRail

Een Treinverkeersleider zorgt ervoor dat al het treinverkeer veilig en soepel verloopt en ProRail heeft er komende jaren honderden nodig. Veiligheid is enorm belangrijk, de selectieprocedure is daarom streng, gevolgd door dure en pittige opleiding van 9 maanden. Een eerste goede selectie is dan ook de sleutel tot succes. Hoe belangrijk is het dan om bij de eerste selectiestap al rekening te houden met softskills? Wat is nog de waarde van een motivatiebrief en cv vergeleken met assessments? 

3.Mis geen talent

Mark van Assema, Total Talent Management programma manager. & oprichter HRtechreview.nl

Waarom zou je je in een krappe arbeidsmarkt beperken tot alleen vaste contracten? Met Total Talent Acquisition selecteer je voor ieder type contract, zolang de organisatie maar de juiste persoon op de juiste plek krijgt. Met cases van partijen die dit concept al hebben toegepast en welke verschillen en overeenkomsten er zijn in het selecteren tussen freelancers en vaste medewerkers. 

14:25 Break out ronde 4

1. De ideale match/ selectie op basis van het brein

Dorine van der Schalk – Graduate Recruitment Lead @ IMC.

Een typische advocaat, luchtverkeersleider of trader zijn allemaal bijzonder slim, maar als je ze van baan zou laten wisselen, leidt dat waarschijnlijk niet tot de beste resultaten. Hoe kom je erachter wie geschikt is voor welke baan? Beurshandelaar IMC doet dit door te kijken naar het brein. Het menselijk brein is als een vingerafdruk: iedereen heeft zijn eigen, unieke cognitieve profiel en is daarmee voor de ene rol zeer geschikt en voor een andere rol minder geschikt. IMC zoekt mensen die specifieke, handelsgerelateerde taken perfect kunnen uitvoeren. Dit vereist een uniek breinprofiel. Dorine vertelt je in deze sessie hoe ze dat doen. 

2. uniek kijkje achter de schermen van HR Rail

Christof Dunon – Selectiepsycholoog & Adviseur Strategy & Innovation bij HR-Rail

Als werkgever van alle medewerkers van de Belgische spoorwegen is HR Rail voortdurend op zoek naar talent met uiteenlopende profielen. Christof Dunon is onder andere verantwoordelijk voor de implementatie van video interviews in het rekruteringsproces. Vraag hem in deze interactive sessie alles over zijn learnings, tips & tricks.

3. Integriteitsrisico’s identificeren met een assessment game

Vikash Ramrekha – Adviseur KPN Talent Acquisition Center

KPN heeft sinds 2020 gekozen voor de inzet van een integriteitsgame in het selectieproces binnen een groot aantal bedrijfsonderdelen. 

Het uitgangspunt was: een topervaring voor de kandidaat en een betere match met het bedrijf. En dat is gelukt! In deze sessie vertellen we je graag meer over de integriteitsgame Building Docks en wat dit KPN tot nu toe heeft opgeleverd.

14:45 Pauze

15:15 Talent & motivatie versus cv
Karolien van der Linden – Manager techniek bij Olympia

Er wordt al tijden gesproken over de `mismatch` op de arbeidsmarkt. Dat wil zeggen, de werkzoekenden beschikken niet over de kennis en ervaring die werkgevers vragen. Tegelijkertijd geven dezelfde werkgevers aan op zoek te zijn naar talentvolle en gemotiveerde medewerkers. We kunnen met zijn allen halsstarrig vasthouden aan de welbekende cv-eisen, zoals aantoonbare ervaring en diploma’s, maar weten we dan genoeg over de eigenschappen van een kandidaat? In deze presentatie laat ik zien hoe wij kijken naar het aanwezige talent van onze kandidaten en op basis hiervan opleidingen aanbieden om deze om te zetten naar op de arbeidsmarkt gewilde vaardigheden.

15:40 Remote assessment of competencies: the case of the EU Personnel Selection Office
Stéphane Vanderveken – Hoofd of Unite EU Careers bij EPSO (Engelstalig)

Stéphane is hoofd van de onderzoek, innovatie en testontwikkelunit bij EPSO, de organisatie verantwoordelijk voor de selectie van al het personeel voor de EU agentschappen en instituten. Hiervoor was hij de managing director bij het Europees Training Instituut en heeft hij in verschillende rollen gewerkt voor Artsen zonder Grenzen. Hij is afgestudeerd en geregistreerd psycholoog, heeft een master in internationale politiek en heeft in veel landen gewoond waaronder Albanië, Kosovo, DR Congo en Armenië. 

In zijn presentatie zal hij vertellen hoe het verplicht naar volledige remote assessments doen grote uitdagingen met zich meebracht in de sterk gereguleerde omgeving van de EU instituten. Dit bracht tegelijk ook kansen mee voor innovatie en het ontwikkelen van nieuwe selectiemethoden. Hij zal o.a. de feedback van kandidaten en assessoren delen die het afgelopen jaar is verzameld. 

16:05 Kan je een assessment doen met DNA?
Albert Akkermans – Founder Goldmen DNA assessments
Albert Akkermans is als entrepreneur/wetenschapper actief op het snijvlak gedragskunde en genetica. Hij is vooral geïnteresseerd in hoeverre ons gedrag en (ontwikkeling van) talent gebaseerd is op nature dan wel nurture. Zijn wij van nature optimistisch of pessimistisch of komt dat door onze opvoeding? Worden leiders geboren of wordt leiderschap ontwikkeld? Dit zijn zo een paar vragen die opkomen.

Hij gaat tijdens zijn lezing in op de vraag wat onze genetische talent aanleg is en of persoonlijk genetisch onderzoek een significante rol kan spelen. Van alle Chinese atleten die meedoen aan de winterspelen in Beijing 2022 wordt het DNA profiel in kaart gebracht. Is dit toeval of een nieuwe trend? En wat zou dit in de toekomst kunnen brengen.

16:30 Uitreiking DW selectie award

16:45 Borrel

Koop nu je kaartje

In lijn met Nederlandse wetgeving zal je Corona app QR code gescanned worden voor dit event. 
Alle deelnemers zullen dus via de corona app bewijs van vaccinatie, een recente negatieve test of recent herstel moeten tonen

Last minute tarief

1 oktober – 11 oktober 2021
€ 449

Livestream

€ 49

Digitaal-Werven &
DW Selectie

€ 549

Sponsoren

Partners