DW Selectie

12 oktober 2021

Locatie: Mereveld, Utrecht

Programma

9:30 ontvangst
10.00 opening
10:15 De candidate experience in selectie
Aaltje Vincent – Sollicitatie-expert

Aaltje Vincent is loopbaanprofessional, trainer, spreker en bestseller auteur. Zij is de grondlegger van de Jobmarketing-methode (2007), van Solliciteren via LinkedIn (2009) en van Candidate Experience 3.0 (2018). Haar stijl kenmerkt zich door dialoog en de uitdaging zowel strategisch als praktisch aan de slag te gaan.

In deze presentatie beantwoord ze vragen als “Wat is nu een super-kandidaat-gericht selectieproces?” en  “Hoe raak je het hart van kandidaten optimaal?” Dit zodat je alleen de allerbesten spreekt én je de mismatch voor bent en je daarbij ook nog eens ‘ambassadeurs voor het leven’ kweekt. Ze geeft aansprekende voorbeelden van candidate experience 3.0 die je zeker zullen inspireren.

10:40: De juridische kant van AI in selectie 
Arnoud Engelfriet – ICT Jurist @ ICTRecht

Arnoud Engelfriet is oprichter en partner bij ICTRecht, het bureau met een specialisme in de juridische kant van IT. 

Er komt een nieuwe Europese Verordening aan voor de mogelijkheden van AI met daarbij een speciale aandacht over de toepassing van AI in selectie van personeel. Hoewel de regeling nog niet definitief is zijn de eerste contouren bekend. Op basis hiervan zal Arnoud vertellen wat binnenkort nog wel en niet mag.

11:05 Facebook’s selectie toegepast bij een scale up
Lesie Kivit – Senior VP People & Organisation bij Senderr

Lesie Kivit heeft een lange carrière in recruitment die loopt via o.a. Booking.com en Rocket Internet naar Getyourguide en Facebook. Hij is momenteel Senior Vice President People & Organisation bij Senderr, Europa’s grootste vrachtplatform dat recentelijk $160.000.000 investing heeft gekregen. 

Leslie zal vertellen over hoe hij de lessen die hij o.a. geleerd heeft in zijn tijd bij Facebook over het selecteren van de beste kandidaten toepast bij Senderr. Hoe interviews gestructureerd zijn en welke fail safes worden toegepast om bias zoveel mogelijk te voorkomen.  

11.25 Pauze

 

11:55 Break out ronde 1

TBA

Eelloo

TBA

12:35 Break out ronde 2

Lisa Zwerver – Raad van de Kinderbescherming

Plan je eigen sollicitatiegesprek in.

TBA

TBA

13:05 Lunch

14:00 Break out ronde 3

Eerst samen wandelen, dan solliciteren
Paulien Wilde – Corporate Recruiter Gemeente Almere

Gemeente Almere stapt van het klassieke selectieproces af van grote selectie- en adviescommissies omdat we geloven dat je daarmee niet het juiste gesprek voert en jezelf blijft werven. We maken liever eerst informeel, dus nog zonder brief of cv erbij, 1 op 1 kennis met elkaar, bijvoorbeeld in een (bos)wandeling, waarbij een gelijkwaardige kennismaking een veel mooier gesprek oplevert. In deze sessie leer je alles over het nieuwe proces en hoe dit kandidaten en managers bevalt. 

LTP

TBA

14:25 Break out ronde 4

HR Avatar

Play to Work

TBA

14:50 Break out ronde 5

TBA

Cammio

TBA

15:10 Pauze

15:40 Talent & motivatie versus cv
Karolien van der Linden – Manager techniek bij Olympia

Er wordt al tijden gesproken over de `mismatch` op de arbeidsmarkt. Dat wil zeggen, de werkzoekenden beschikken niet over de kennis en ervaring die werkgevers vragen. Tegelijkertijd geven dezelfde werkgevers aan op zoek te zijn naar talentvolle en gemotiveerde medewerkers. We kunnen met zijn allen halsstarrig vasthouden aan de welbekende cv-eisen, zoals aantoonbare ervaring en diploma’s, maar weten we dan genoeg over de eigenschappen van een kandidaat? In deze presentatie laat ik zien hoe wij kijken naar het aanwezige talent van onze kandidaten en op basis hiervan opleidingen aanbieden om deze om te zetten naar op de arbeidsmarkt gewilde vaardigheden.

16:05 Remote assessment of competencies: the case of the EU Personnel Selection Office
Stéphane Vanderveken – Hoofd of Unite EU Careers bij EPSO (Engelstalig)

Stéphane is hoofd van de onderzoek, innovatie en testontwikkelunit bij EPSO, de organisatie verantwoordelijk voor de selectie van al het personeel voor de EU agentschappen en instituten. Hiervoor was hij de managing director bij het Europees Training Instituut en heeft hij in verschillende rollen gewerkt voor Artsen zonder Grenzen. Hij is afgestudeerd en geregistreerd psycholoog, heeft een master in internationale politiek en heeft in veel landen gewoond waaronder Albanië, Kosovo, DR Congo en Armenië. 

In zijn presentatie zal hij vertellen hoe het verplicht naar volledige remote assessments doen grote uitdagingen met zich meebracht in de sterk gereguleerde omgeving van de EU instituten. Dit bracht tegelijk ook kansen mee voor innovatie en het ontwikkelen van nieuwe selectiemethoden. Hij zal o.a. de feedback van kandidaten en assessoren delen die het afgelopen jaar is verzameld. 

16:30 Kan je een assessment doen met DNA?
Albert Akkermans – Founder Goldmen DNA assessments

16:50 Uitreiking DW selectie award

17:00 Borrel

Koop nu je kaartje

Extreme early bird

t/m 1 juli 2021
€ 299

Early bird

1 juli – 31 augustus
€ 349

Normaal tarief

1 september – 30 septmber 2021
€ 399

Digitaal-Werven &
DW Selectie

€ 549

Sponsoren

Partners