Digitaal-Werven Event

The C-suite edition

 

12 oktober 2023

Locatie Inn Style, Maarssen (Utrecht)

In 1 dag meer dan 25 top sprekers.

Een dag boordevol inspiratie over werving en selectie voor de corporate recruiter.

Lotte Kok – Adviseur arbeidsmarktcommunicatie in zorg & techniek

Digitaal-Werven is voor mij het event geweest dat mij van de overtuiging “recruitment betreft vervullen van vacatures” heeft doen omslaan naar de overtuiging “rondom recruitment zit een hele grote interessante wereld die raakt aan je gehele HR- of zelfs organisatiebeleid”. Het heeft voor jaren mijn koers binnen mijn werk bepaald. Met veel mooie praktijkcasuïstiek ga ik altijd geïnspireerd de deur uit.

Programma

9:30 ontvangst

10.00 opening door dagvoorzitter Babette Naglé

10:15 Hoe kijkt de C-suite naar de arbeidsmarkt?
Jeroen Cornelissen – CIO Transavia

Hoe kijkt men vanuit de raad van bestuur naar de arbeidsmarkt op dit moment?

Wat verwacht de raad van bestuur van hun recruiters in deze arbeidsmarkt? 

En wat is de human capital strategie op IT gebied van Transavia? CIO Jeroen Cornelissen vertelt je er alles over. 

10:45: Hoe Schiphol de personeelsproblemen heeft opgelost
Natasja Freijer – Manager Recruitment en Arbeidsmarktcommunicatie Schiphol & Alice Zeijlmaker – Projectmanager Arbeidscommunicatie Schiphol

In 2022 was Schiphol Group regelmatig in het nieuws en niet altijd in positieve zin. Tekort aan personeel op een aantal fronten in de sector zorgde voor grote problemen voor reizigers. Met een grootschalige campagne en samenwerking met onze partners om dit op korte termijn op te lossen behaalde Schiphol Group eerder dit jaar zelfs een Werf& award.

In deze talk zullen Natasja en Alice van Schiphol Group zich echter focussen op het geheel opstarten van Recruitment en Arbeidsmarktcommunicatie voor Schiphol Group zelf. Kort na corona, een periode waarin Schiphol Group van weinig vluchten in korte tijd naar een recordaantal vluchten ging. Hoe richt je je organisatie in na een vacaturestop? Hoe ga je van 0 naar meer dan 1000 vacatures, wetende dat je Employer Brand een klap heeft gehad en de arbeidsmarkt krapper is dan ooit? Natasja en Alice nemen je mee in de uitdagingen die dit met zich mee bracht tot waar Schiphol Group nu staat.

11.15 Pauze

 

11:45 Break out ronde 1

1. Hoe toekomstige leiders A.I. inzetten om top performers te identificeren.

Bart van Linder – HR Directeur Heliox

Heliox biedt laadoplossingen van wereldklasse en slimme energiebeheeroplossingen die op maat zijn gemaakt en schaalbaar zijn binnen een snel veranderend e-mobiliteitslandschap.

Als marktleider in e-mobiliteit groeide Heliox de afgelopen jaren uit van een scale-up naar een gevestigde naam met snelle laadsystemen in meer dan 100 steden. Heliox’ dynamische cultuur, snelle wereldwijde expansie en toewijding om impact en groei te stimuleren, inspireert ons om geavanceerde tools, technologieën en methoden te omarmen bij werving, selectie en teamontwikkeling. 

 

2. Slimme werving zonder hoge kosten: De geheimen van een data-gedreven strategie

Niels Van Lindenberg – Employer Brand & Recruitment Manager @ Praxis
 
Deze sessie is vol!
 
Ontdek de bouwstenen van data-driven recruitment bij Praxis: Leer hoe ze met de juiste data inzichten talent vinden zonder de kosten door het dak te laten gaan. Net zoals in de bouwmarkt, weten ze bij Praxis welk gereedschap ze moeten gebruiken om de juiste kandidaten aan te trekken. Mis deze kans niet om te leren hoe je met een slimme en data gedreven aanpak je recruitmentresultaten kunt optimaliseren, terwijl je het budget onder controle houdt.

3. NN Group – verleiden van talent met je Employer Brand

Charlotte Trommelen – Employer Branding manager @ NN Group

Deze sessie is vol!

De kandidaat laat zich niet meer verleiden door alleen de vacature maar wel door je werkgeversmerk. Een kandidaat is benieuwd naar werkomgeving en -cultuur. Wij weten inmiddels dat een kandidaat tot wel 3x sneller solliciteert op een openstaande vacature wanneer ze zich eerst hebben kunnen matchen en identificeren met ons werkgeversmerk. In deze break-out gaan we in op hoe wij dit als NN Group aanpakken, daarbij gebruikmakend van Recruitment Leads van CompanyMatch.

4. Talkshow referral cases in de praktijk met Heleen Stoevelaar van The Referral Company

Deze sessie is vol!

In deze talkshow praat Heleen Stoevelaar met Renske van Duivenbode van ProRail en Lianne Bos van Lidl over referral cases. Hoe pakken ze het aan? Wat zijn de do’s en don’ts van hun referral programma. Welke successen boeken ze en lessen hebben ze geleerd?

 

 

12.05 Wissel

12:10 Break out ronde 2

1. De Toekomst van Employer Branding: Data & AI

Jari Kloppenburg, Strategy Director @ SteamTalmark
Chris Pfaff, Data Science Engineer @ SteamTalmark

Stel je een employer branding strategie voor die perfect is afgestemd dankzij AI en data uit diverse bronnen. Met ervaringen uit de praktijk en methoden om branding meetbaar te maken, onthullen we hoe datagedreven benaderingen de recruitmentwereld transformeren.

2. Selecteren op kandidaten die je brand values uitdragen

Anne van Ginkel – Corporate recruiter @ RAI Amsterdam 

De Rai heeft als live event locatie in de pandemie natuurlijk enorme klappen gehad en moeten reorganiseren. En toen de deuren weer open gingen moest er enorm opgeschaald worden en moesten er meer dan 100 vacatures vervuld worden in minder dan een jaar tijd. Hoe vervul je in zo’n korte tijd zoveel vacatures en zorg je wel dat al deze mensen je brand values uitdragen? In deze sessie leer je over de recruitment achtbaan en de learnings van snel opschalen. 

3. Succesvol werven in de zorg

Ilse van Steen – Recruitment Adviseur @ Radboudumc

Deze sessie is vol!

Verpleegkundigen zijn niet aan te slepen, toch heeft het Radboudumc  hier weinig moeite mee. Hun geheim, continu bezig zijn met werven, ook als je misschien even niemand zoekt met dat specialisme. Het opbouwen van een talentpool en zorgen voor een sterk regionaal werkgeversmerk. 

Hoe ze dat doen en tot welke successen dit leidt hoor je in deze break out.

4. Talkshow Videorecruitment

In deze talkshow zal een Sandhna Cintoe van Cammio Video recruitment in gesprek gaan met twee corporates over het inzetten van video voor recruitment. 

12.30 Lunch

13:30 Break out ronde 3

1. Van werkenbij-site naar brandstore: 5 tips voor een betere candidate experience

Luc Haen
Hoofd Sectie Online Media, Afdeling Arbeidsmarkt-communicatie @ Ministerie van Defensie & Rene van der Kroon – Radancy

In deze breakout sessie word je meegenomen in het verhaal achter de grootste recruitmentsite van Nederland: werkenbijdefensie.nl. We kennen allemaal de campagnes van Defensie, maar hoe zorgt de organisatie ervoor dat al die aandacht ook converteert naar voldoende én kwalitatief goede sollicitanten?

Tevens krijg je 5 praktische tips waarmee je ook jouw recruitmentsite – en conversie – kunt verbeteren.

2. Programmatic advertising bij Rijkswaterstaat

Sjoerd Burger – Teamlead (innovatieve) recruitment @ Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat deelt haar succesvolle recruitmentproces met het grote publiek. Sjoerd neemt je mee in hoe zij op het juiste moment, de juiste doelgroep via het juiste kanaal bereiken, tegen de beste prijs. Kom meer te weten over hoe zij de beste kandidaten binnenhalen met programmatic jobmarketing.

3. Hoe bouw je een aantrekkelijk werkgeversmerk met een klein budget

Bryan Peereboom Head of Recruitment Benelux @ Wortell

We weten allemaal dat het belangrijk is om een aantrekkelijk werkgeversmerk te hebben. Dit is de manier waarop je potentiële kandidaten laat zien dat je een geweldige plek bent om te werken. Maar wat als je een klein budget hebt? Is het dan nog steeds mogelijk om een aantrekkelijk werkgeversmerk te bouwen? Het antwoord is ja! Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om een aantrekkelijk werkgeversmerk te bouwen, zelfs als je geen groot budget hebt. In deze presentatie deel ik 8 praktische tips om een aantrekkelijk werkgeversmerk te bouwen.

4. Talkshow inclusief leiderschap met Bernice Feller-Thijm van JustB. 

Deze sessie is vol!

In deze talkshow praat Bernice Feller-Thijm met Paul Stevens van Menzis en Shalini Poiesz van de Gemeente Amsterdam over de invloed van inclusief leiderschap op een veilige werkomgeving. Hoe kan jij als leider zo inclusief mogelijk zijn? Welk onbewuste gedrag kan leiden tot een gevoel van onveiligheid? Welk gedrag kan je bewust inzetten, zodat je je medewerkers een gevoel van veiligheid geeft? Hoe schakel je tussen jezelf, je team en wat de organisatie van je vraagt als het gaat om inclusieve werkvloer?

13.50 Wissel

13:55 Break out ronde 4

1. Werk vanuit je talent (solliciteren zonder brief en cv)

Catherine Bolger &
Pamela de Man
Manager HRM & corporate recruiter @ ’s Heeren Loo

Als er banen in overvloed zijn heeft de sollicitant helemaal geen zin om allemaal vacatures te lezen. Die wil geholpen worden bij het vinden van een nieuwe baan! 
Dus bij ’s Heeren Loo zetten we de kandidaat en hun zoektocht centraal. We kijken naar talenten en niet naar cv’s. Hoe we dat gedaan hebben leer je in deze break out. 

2.  Unlock the Future of Smart Advertising!

Bill Boorman – onafhankelijk recruitment expert

Deze sessie is vol!

In deze bijzonder leerzame sessie neemt Bill je mee in de laatste ontwikkelingen in adverteren en de kracht van programmatic advertising en recruitment automation. Je leert hoe je slimmer, beter getarget en efficiënter je doelgroep kan bereiken. 

Bill zal zijn licht laten schijnen op het opbouwen van enerverende advertenties, het gebruik maken van AI tools en het doormeten van je succes. 

Don’t miss this chance to redefine your recruitment strategy and transform your success!

Deze sessie is in het Engels

3. AI in de Candidate Journey

Lonneke Schagen – Eelman- Manager recruitment @ DHL Express

Deze sessie is vol!

Ontdek hoe DHL Express generative en conversational AI gebruikt om recruitment efficiënter te maken. In deze talk laten we je zien hoe AI gedreven chat technologie je helpt grote volumes kandidaten snel en efficiënt te verwerken met een positieve candidate experience. Van het beantwoorden van vragen, het pre-screenen van kandidaten tot het boeken van gesprekken, het kan allemaal al met conversational AI. Efficiënt, schaalbaar en laagdrempelig. 

4. Talkshow Scale up hiring met Ingeborg van Harten van 7People

In deze talkshow zal Ingeborg in gesprek gaan met Jesper Larsen, Global TA specialist bij Loop Earplugs en Pieter van Splunter, Sr. TA specialist bij Irdeto. Leer over de verschillen tussen scale-up en corporate hiring en hoe het er bij snelgroeiende organisaties aan toe gaat. Haar gasten staan met hun poten in de scale-up klei en brengen naast interessante inzichten ook leuke fuck-up verhalen mee.
 
Ingeborg heeft zelf 20 jaar recruitment ervaring, opgedaan bij zowel grote Fortune100 bedrijven, MKB en kleinere startups. Mollie groeide in 2 jaar tijd van 80 naar 400 medewerkers onder haar leiding. Ingeborg heeft een liefde voor snelheid, innovatie en employer branding en runt sinds 2021 7people, een People & Culture consultancy wat bedrijven ‘onweerstaanbaar’ maakt. 

14.15 Wissel

14:20 Break out ronde 5

1. Met slimme innovatie bespaart KBC tonnen per jaar op recruitment

Dr. Frank Stumpe 
Senior HR innovation officer @ KBC bank & verzekeringen

Ruim een jaar na het lanceren van hun nieuwe Talent Acquisition Platform kijkt KBC zeer tevreden terug. Het platform laat recruiters en hiring managers toe om sneller, makkelijker en efficiënter nieuwe kandidaten te werven.

Het is bovendien een stuk kost-efficiënter dan tevoren en ook de kandidaat heeft een veel aangenamere ‘recruitment experience’. 

Hoe het systeem werkt en wat ze geleerd hebben leer je in deze workshop.

2. Hoe blijf je succesvol met recruitment marketing zonder third party cookies? 

Rutger Groot – Operations Director & Malique Steenbrink – Employer Branding Specialist bij Brandmannen

voor veel organisaties een grote uitdaging met alle veranderende wet- & regelgeving. Draait jouw werkenbij-website bijvoorbeeld al op GA4? Ben je AVG-proof? Weet je welke kanalen bijdragen aan het werven van kandidaten en bijdragen aan daadwerkelijke sollicitaties? Meet je alle recruitment ‘events’ die je inzicht geven in je funnel? En wat heeft festival Lowlands te maken met cookieless recruiten? Je komt het allemaal te weten tijdens onze break-out.

3. Ontwikkel je eigen IT’ers

Merel Labadie-Koning
Human capital developer @ Transavia

Kan je een dolfijnen verzorger of een ballet danser omscholen tot een goede IT’er? Niet allemaal waarschijnlijk, maar een aantal wel. Hoe Transavia dat doet, wat hier bij komt kijken en hoe ze zo succesvol hun eigen talent pool aan IT’ers creëeren leer je in deze break out. 

4. Talkshow Werven voor de overheid met Richard Resida, podcast host en recruiter bij Provincie Noord Holland

Deze sessie is vol!

In deze talkshow praat Richard Resida met Eric Moningka van O&P Rijk en Sevim Cizmeli van de provincie Noord Holland over het werven voor overheden. Of je nu werft voor de rijksoverheid, een gemeente, provincie of ZBO, het zijn unieke organisaties die hun eigen uitdagingen met zich meebrengen. Leer van deze ervaren recruitmentspecialisten de manieren waarop ze met die uitdagingen omgaan. 

 

14:40 Pauze

15:10 Power to the People
Bill Boorman – Board member and advisor for TA start-ups

In the new reality, where demographics tell us the talent shortage will be here to stay, Talent Acquisition needs to rethink it’s entire strategy. Talent Acquisition needs to start working closer with L&D and enable genuine Talent Management. How do you do this? What organisations are showing us the way on this? In his talk Bill will share his extensive knowledge from all over the world.

This talk will be in English

15:30 Ontdek de toekomst van Candidate Experience
Toby Dijs – Adviseur Arbeidsmarkt Marketing, Sophie Grandia – Specialist Arbeidsmarkt Marketing @ Achmea & Marieke Wehner – Floyd & Hamilton

Ontdek de toekomst van Candidate Experience. Duik in een reis van traditioneel naar buitengewoon terwijl we samen de candidate experience herdefiniëren. Van Achmea’s inspirerende slogan tot gamification als cruciaal element, we onthullen de essentie van een holistische beleving. Ervaar niet alleen journeys, maar de emoties erachter. Ontdek het ontwerp en de visie achter onze website en werp een blik op onze spannende projecten voor de toekomst. Een reis vol verwondering wacht op je!

15:50 The Candidate Journey
Miranda Brandwijk & Ruth Ruigrok – VodafoneZiggo

Hoe stel je de kandidaat echt centraal bij een grote organisatie als VodafoneZiggo? Hoe is de reis verlopen die in 2022 eindigde met o.a. de Digitaal-Werven award? Welke learnings hebben we geleerd en vooral: wat is het resultaat van de kandidaat echt centraal zetten?

16:10 C-level with a Talent background
Jessica Zwaan – COO Whereby

In the current market where the right talent is more important than ever to succeed as a company, having at least one C-level executive with experience in the talent function, whether it be Talent Acquisition, People ops or HR, should be a no brainer. Yet Jessica is one of the few people on a board with a background in a talent function. How does this change conversations about talent? How does she now look at her old role from the board? How does her experience at a VP of People prepare her for the role of COO? 

This talk will be in English

16:30 Presentatie onderzoek en uitreiking Digitaal-Werven award
Bas van de Haterd – Digitaal-Werven

16:50 Borrel

Mascha van Houten – Sr. adviseur werving & selectie Rechtbank Gelderland

Interessante sprekers, afwisselende onderwerpen die de recruitment ontwikkelingen volgen en verder gaan dan alleen werving & selectie. Met veel plezier bezoek ik Digitaal-Werven en laat me inspireren door praktijkvoorbeelden en vakgenoten.

Tijd tot event

 
 

Marco Dalmeijer – Freelance Employer Branding expert

Ik bezoek al jaren met plezier het event. Naast alle inhoudelijke sessies die mij altijd weer voorzien van nieuwe inspiratie is het ook een ideaal moment om de Nederlandse Recruitment & Employer Brand industrie weer eens te spreken en bij elkaar te zien.

Koop nu je kaartje

Heb je nog vragen? Bekijk de FAQ

Normaal tarief

14 – 30 sept 2023

€ 399

Niet meer beschikbaar

Last minute

1 – 11 okt 2023

€ 449

Uitverkocht

Vendor ticket

Ticket voor (tech) leveranciers
die niet sponsoren
(2x normale prijs): € 798

Uitverkocht

Sponsoren

Terugblik naar 2021