fbpx

Een blik over de grens. Om te beoordelen hoe goed of slecht de Nederlandse recruitmentsites zijn review ik ook buitenlandse sites die tot de betere behoren. Vandaag bekijken we Sky, de televisiezender was genomineerd voor de RAD awards in Engeland. Nadat eerder de BBC site, een genomineerde voor de NORA’s, een grote teleurstelling was en DZAN, een sport broadcaster een pareltje bleek, ben ik benieuwd wat Sky ons zal brengen.

Homepage

De homepage is wat je van een TV maatschappij mag verwachten. Film, video, zowel embedded in de site, dus geen statische foto’s maar bewegende beelden en een ‘watch our film’ die het vooral heeft over hoe geweldig en inclusief Sky is.

Vacatures

De vacaturesearch begint precies hetzelfde als de homepage, maar zonder bewegend beeld, pas als je onder de enorme banner komt zie je e vacatures en de uitgebreide search mogelijkheid. Qua usability is hier dus iets te verbeteren.

Net als de informatie bij de vacatures, die behalve de locatie, niet heel erg verhelderend is.

De vacatures zelf hebben iets van kleur, wederom een flinke banner en een klein overzicht, dat weinige relevante informatie geeft. Sporadisch hebben ze een quote, maar zonder foto of naam. Alleen de functie titel staat er dan bij. Ze zijn erin gezet alsof de quote optie in wordpress is gebruikt zonder dat iemand deze ooit heeft opgemaakt.

Verder valt op dat de opmaak van de vacatures steeds verschillend is. De ene keer staan er bullets, de andere keer streepjes bij de opsommingen.

Solliciteren

Het moment dat je op apply klikt moet verlaat je de site en moet je weer een account aanmaken bij Taleo.

Conclusie

Sky is beter dan de BBC in de ervaring, maar hoe verder je in het proces komt, des te slechter de ervaring is. De vacatures zijn zwak, het solliciteren is een drama. De homepage is wel heel mooi gemaakt en wat je van een TV bedrijf zou mogen verwachten.