fbpx

Eén van de inzendingen voor de Werf& awards is de case van KPN voor het werven van monteurs, in zijn geheel beschreven op Werf&. Een belangrijk onderdeel van deze casus is de vacature landingspagina, welke door Spielwork is gemaakt. Deze vacature landingspagina’s zijn mooi opgemaakt met veel informatie, vooral ook veel visuele informatie.

Zo begint de vacature met een overzicht van wat je nu echt gaat doen. In tijd verdeeld in een ‘pie chart’. Overzichtelijk. Ook staat meteen bovenin heel concreet wat je voor de functie krijgt. Niet moeilijk doen, we weten dat het vermelden van vier of meer arbeidsvoorwaarden de conversie enorm helpt.

En voor wie een Pie chart met de werkzaamheden niet genoeg is, bieden ze in de vacature ook de agenda van een medewerker die het werk nu doet aan. Natuurlijk is dit een beetje standaard, genormaliseerde agenda, maar het geeft een beeld van een gemiddelde werkweek.

En tot slot heeft de vacature ook nog een referentie van een collega. Met een paar simpele vragen en een foto maakt dit het levendig.

Allemaal zaken die iets toevoegen aan de vacature. Mooie opmaak, visueel weergeven, leest lekker weg.

De cijfers

Nu is dat allemaal leuk en aardig, maar in dit geval heeft men ook doorgemeten wat het nu allemaal oplevert en dat is niet mis. Met minder bezoekers, en aangezien dit vooral gekocht verkeer is veel lagere marketing kosten, kwam men tot meer sollicitaties en veel meer hires.

Nu is het geen complete A/B test, het gaat hier namelijk om de periode november/december met een normale site en een normale vacature t.o.v. de periode januari/februari met de mooie vacature.

  • Gemiddelde tijd op de vacature pagina ligt ruim  +450% hoger (van 01:42 naar 09:29 min)
  • Het aantal aangenomen mensen nam toe met bijna +90% (van 9 naar 17)
    • Dit is ondanks een ruime halvering van het bezoek van meer dan 10.000 naar iets meer dan 4.000 bezoekers.
  • De conversie van bezoeker naar sollicitanten steeg met ruim 140% van 6,7% naar 16,2%.
  • Ook de kwaliteit van de sollicitanten was beter:  de conversie van sollicitanten naar hires steeg met 112,5% (van 6,4% naar 13,6%)
  • (Marketing) kosten per hire daalde met -66%

Conclusie

Het rendement van je geïnvesteerde marketing euro stijgt met een goed opgemaakte vacature. Dit is de reden waarom wij vanuit Digitaal-Werven altijd zeggen: de vacature is het belangrijkste onderdeel van je vacaturesite.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.