fbpx

Opvallend nieuws vanuit Onrecruit. Hoewel het bezoek aan je recruitmentsite mogelijk iets afneemt, neem het aantal sollicitanten juist toe.

De klanten van Onrecruit, er is hier gekeken naar klanten die primair in Nederland werven, laten een daling van ongeveer 20% in bezoek zien. In de onderstaande grafiek is het totaal aantal bezoeken van al hun klanten weergegeven. Natuurlijk is er per klant een verschil, maar het totaal is daalt dus de afgelopen weken iets.

Een bijkomstigheid die Onrecruit aangeeft is dat het verkeer veel meer over de dag verdeeld is. Daar waar normaal er vaak een piek rond lunchtijd ligt, komen de bezoekers nu de hele dag door. Geen onlogisch gevolg van het feit dat iedereen thuis werkt. Ook blijven ze gemiddeld veel langer op de site.

Sneller terug

De meeste kandidaten solliciteren niet de eerste keer dat ze een vacature zien. Natuurlijk is dit heel erg afhankelijk van de functie. Een winkelmedewerker zal doorgaans wel meteen solliciteren, een IT’er of een winkel manager komt bijna altijd wel 1 en vaak nog 2 keer terug.

De gemiddelde tijd tussen de bezoeker neemt de laatste weken, sinds we veelal thuis werken, af. Het is in twee weken tijd gedaald van gemiddeld 10 naar gemiddelde 8 dagen per bezoek. Belangrijke informatie als je aan remarketing doet.

Meer sollicitaties

Ook zien ze relatief veel meer sollicitaties. De conversie, dus het percentage van de unieke bezoekers per klant dat solliciteert stijgt van gemiddeld 5,51% naar 6,27%. Dat is een stijging van bijna 14% in de laatste twee weken. Het lijkt dus niet zo dat kandidaten bang zijn om van baan te wisselen. Sterker, ze lijken nu meer tijd te hebben om te solliciteren.

Bouw je talent pipeline

Hoewel de meeste partijen nu even hun werving on hold hebben gezet, gezien de onzekere tijden, lijkt dit een goed moment om je talent pipeline te bouwen. Met relatief lage kosten, want ook de advertentiebudgetten zijn sterk gereduceerd, kan je relatief makkelijk personeel aantrekken. Ook al heb je het nu niet nodig, ook deze crisis gaat uiteindelijk over en dan is het hebben van een goede pipeline een kostbaar bezit.

Alle data met dank aan Onrecruit.

Deze tijd is ook ideaal om je recruitmentsite te upgraden. Digitaal-Werven biedt je een recruitmentsite audit die je vertelt wat je allemaal kan verbeteren. Onze nieuwsbrief lezers hebben toegang tot alle white papers en rapportages, waaronder het tevredenheidsonderzoek naar recruitmentsitebouwers.