fbpx

In het onderzoek naar de tevredenheid van de klanten m.b.t. de bouwers van hun recruitmentsite hebben we onderscheid gemaakt in de technische aspecten en het procesmatige. Het rapport, inclusief de analyse per specialist, is te downloaden via het download centrum, gratis toegankelijk voor onze nieuwsbrief lezers.

We hebben de procesmatige elementen opgedeeld in drie delen:

  • Tevredenheid met het advies in het voortraject
  • Tevredenheid met het nakomen van deadlines
  • Tevredenheid met de service na oplevering

Belangrijk hierbij te melden is dat gevraagd is naar de absolute tevredenheid, waarbij we de verwachting niet kende. Bij een verwachting van geen advies in het voortraject kan dus een beetje advies tot een hele hoge waardering leiden.

Van alle grote bouwers zitten Kaliber en RecruitNow niet in deze vergelijking omdat te weinig van hun klanten de enquete hebben ingevuld om een representatief beeld te geven.

 

Tevredenheid met het advies in het voortraject

Voor advies in het voortraject moet je zeker niet in je eigen organisatie zijn. Met een 6,2 als waardering is dat bijzonder laag. Gemiddeld scoren Talmark en Maximum hier heel erg goed op, op enige afstand gevolgd door Endouble.

Tevredenheid met het nakomen van deadlines

Deadlines nakomen is voor iedereen een probleem zo lijkt het. Hier zien we wel dat op dit element, als één van de enige elementen, een specialist niet altijd beter is dan een niet specialistische recruitmentsitebouwer. Talmark scoort hier het beste op, Endouble heeft hier duidelijk meer moeite mee. Wat interessant is als je bedenkt dat Endouble heel veel sites agile bouwt en dus met sprints werkt. De tevredenheid hierover is duidelijk laag, waarbij gezien de ontwikkelstijl het niet uit te sluiten is dat dit veel te maken kan hebben met verwachtingsmanagement.

Tevredenheid met service na oplevering

In de waardering van de service na oplevering zien we hele grote verschillen. Talmark scoort hier duidelijk heel erg goed op. Maximum zit ook nog heel hoog, Get Noticed doet het zeker niet verkeerd, maar Endouble en Floyd & Hamilton hebben hier nog wat te winnen.

Het complete rapport, inclusief een analyse van elke bouwer, is te downloaden in het download centrum. Gratis toegankelijk voor de nieuwsbrief lezers van Digitaal-Werven.