fbpx

In het onderzoek naar de tevredenheid van de klanten m.b.t. de bouwers van hun recruitmentsite hebben we gevraagd naar de verschillende aspecten van tevredenheid. De verschillende technische aspecten, de verschillende procesmatige aspecten, maar uiteindelijk ook de prijs-kwaliteit verhouding. Het rapport, inclusief de analyse per specialist, in te downloaden via het download centrum, gratis toegankelijk voor onze nieuwsbrief lezers.

Van alle grote bouwers zitten Kaliber en RecruitNow niet in deze vergelijking omdat te weinig van hun klanten de enquete hebben ingevuld om een representatief beeld te geven.

Het onderstaande cijfers geeft de tevredenheid van de klant weer met de prijs-kwaliteit verhouding. Dus hoe hoger het cijfer, des te tevredener de klant was met de geleverde kwaliteit t.o.v. de prijs.

Naar budget

Heeft het budget een invloed op de prijs – kwaliteit verhouding? Blijkbaar wel, want de goedkopere sites worden duidelijk hoger gewaardeerd dan de minder goedkope sites. De verwachtingen van (veel) meer budget worden dus niet altijd waar gemaakt. De categorieën 55.000 – 70.000 en 70.000 – 85.000 en 85.000 – 100.000 hebben relatief weinig waarnemingen, respectievelijk 9, 4 en 7, waardoor deze cijfers niet heel betrouwbaar zijn.

Prijs – kwaliteit per bouwer

Aangezien verschillende bouwers natuurlijk ook in verschillende prijscategorieën werken, heeft dit ook zijn weerslag op de prijs-kwaliteit verhouding van de bouwers.

Talmark springt er in deze duidelijk bovenuit. Floyd & Hamilton en Maximum scoren ook nog zeer goed en terwijl Endouble behalve op het halen van deadlines en het grafisch ontwerp overal hoger scoorde dan Floyd & Hamilton scoren ze op prijs-kwaliteit verhouding significant lager.