fbpx

Digitaal-Werven kijkt over de grens. Recent werd ik gevraagd om eens naar Adway te kijken, een Zweeds bedrijf in de HR tech scene, met overigens een kantoor in Amsterdam. Een snelle blik leerde mij dat het een eenvoudige, doch serieuze recruitmentsite waarvan ik denk dat kleine organisaties veel kunnen leren. Een review waardig dus.

De homepage

De homepage is een scroll down pagina, dat geeft men meteen ook duidelijk aan. In een hele bijzondere kleurstelling, donker en paars. Nu ben ik een groot fan van paars, dus ik ben er enthousiast over, maar ik weet dat dat smaak ik.

Ze hebben geen search of iets op de homepage, je moet srollen. Dat is minder, hoewel ik het niet hebben van een search begrijp met zo weinig vacatures vind ik de enkele knop ‘join us’ iets te weinig. Ik had vooral daar duidelijker gemaak dat je dan de vacatures gaat bekijken. Maar geen doodzonde.

Op de site is veel te vinden over de organisatie, maar vooral ook het team. De kernwaarden van het bedrijf en wederom de mensen. Op een visueel hele mooie manier komen de mensen goed in beeld. Het lijkt me niet dat hier veel geld in is gestoken, dat wil niet zeggen dat het niet mooi is gedaan. Mooi ontwerp hoeft geen bakken met geld te kosten.

Vacatures

De vacatures zijn heel simpel weergegeven. Daar ontbreekt nog wel wat informatie. Wel leuk dat ze de ‘spontaneious job application’ er tussen gezet hebben op deze manier. Het pijltje naar links open de vacature zelf, dat had ook iets slimmer gemogen.

De vacatures zelf zijn op zich goed geschreven en goed opgemaakt. Kort, to the point, geen lange lappen lopende tekst maar goede afwisseling met bullets. Misschien is het niet optimaal leesbaar met de donkere achtergrond en ik mis ook visuele aspecten. Wat is het jammer dat al die collega’s ineens niet bij de foto er meer bij staan bijvoorbeeld.

Wat wel echt ontbreekt is de korte samenvatting. Boven de vacature zie je niets van standplaats, salaris, opleiding. Gewoon helemaal niks. Vooral als je direct op de vacature komt is dat een groot gemis.

Al met al heb ik veel slechtere gezien, ze zijn niet slecht, maar er is nog ruimte voor verbetering. De meeste mensen komen immers niet via je voordeur (homepage) binnen, maar via een raam (vacature).

Solliciteren

Bij het solliciteren verdwijnt ineens de paarse achtergrond. En toch blijf je redelijk in de omgeving. Er is in ieder geval een melding van waar de functie is, dat het een full-time functie is (wat ontbrak bij de vacature) en het formulier is kort. Je kan je cv via dropbox en drive uploaden, wat mobiel solliciteren mogelijk maakt en je kan koppelen met Linkedin en Facebook.

Ik heb nog nooit zo’n formulier gezien. Voor een ATS formulier, want dat lijkt het, is het zeker niet slecht.

Conclusie

Adway is een voorbeeld voor veel kleinere werkgevers in mijn optiek. Ik heb niet het idee dat er veel geld besteed is aan de site, maar hij zit wel goed in elkaar. Onderscheidend en toch niet duur. Functioneel zonder gekkigheid, gebruik makend van bestaande technieken zonder de kandidaat de irriteren.

Een basic site op heel degelijk niveau.