fbpx

Recent heb ik via Linkedin, de nieuwsbrief en andere kanalen navraag gedaan hoe mensen denken over fysieke evenementen, dit met het oog op het Digitaal-Werven event op 27 oktober. In totaal hebben 119 mensen gereageerd en de uitkomsten zijn redelijk naar verwachting.

Het waren vier korte vragen. De eerste vraag was: wanneer voel je je weer veilig om naar een evenement te gaan. Ik zie dat een groot deel in september daar al vertrouwen in heeft en ongeveer 2/3 dit jaar niet meer verwacht evenementen te bezoeken.

Opvallend, zeker als ik deze data vergelijk met een bijvoorbeeld een onderzoek van The Recruitment Events company in Engeland is dat bijna niemand zegt zelf wel te willen, maar de werkgever dat niet toestaat. De meeste mensen beschouwen dit als hun eigen keuze en maken die geheel zelf.

Groepsgrootte

Ruim een kwart gaat hoe dan ook niet. Daar heb ik uiteraard veel respect voor. Ruim 7,5% gaat overal wel heen. Boven de 100 mensen zien we de event bereidheid wel sterk afnemen.

Variaties

Ik had zelf verwacht wel wat variaties te zien in bijvoorbeeld grote bedrijven t.o.v. zelfstandigen over het wel of niet gaan, maar eigenlijk kan ik op dat gebied niets vinden dat afwijkt van elkaar. Dit zijn duidelijk hele persoonlijke keuzes die iedereen voor zich maakt.

Steekproef

Tot slot de onderzoeksverantwoording. Het is een mooie mix van wat we normaal op het event zien, hoewel er iets meer MKB’ers in de doelgroep zitten dan ik gewend ben te zien op Digitaal-Werven en iets minder overheid / corporate. Maar ik geloof wel dat dit representatief is voor de normale populatie van evenementen.

Conclusies

De belangrijkste conclusie is natuurlijk dat heel veel zal afhangen van de omstandigheden. Laten we eerlijk zijn, op het moment dat ik dit schrijf stijgt het aantal besmettingen snel en zou het zomaar weer kunnen dat het helemaal niet meer mag doorgaan. Alles is natuurlijk afhankelijk van de ontwikkelingen van dit virus.

De belangrijkste conclusie op basis van deze cijfers is dat het niet makkelijk zal zijn het Digitaal-Werven event vol te krijgen, maar op basis van deze informatie ook zeker niet onmogelijk.

De grote vraag waar ik mee worstel is wel het aantal mensen dat we binnen zullen laten. Natuurlijk is dit primair afhankelijk van de locatie, maar afgezien daarvan ga ik me beraden op de vraag of ik zelfs de anderhalve meter limiet wil opzoeken. Ik denk het eerlijk gezegd niet.

Ook moeten we natuurlijk naar de aanvullende maatregelen kijken. Dit is iets dat mij ook regelmatig verteld werd n.a.v. dit onderzoek, de antwoorden zijn heel erg afhankelijk van de locatie en de maatregelen. Zo denk ik bijvoorbeeld aan een mondkapjes plicht, hoe oncomfortabel dat ook is en natuurlijk een pre screening van alle bezoekers.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.