fbpx

Glencore Agriculture is een groot wereldwijd bedrijf, opererend vanuit Rotterdam, in de agrarische sector. Eerder dit jaar zijn ze live gegaan met een nieuwe recruitmentsite. De site is gebouwd door een relatief nieuwe speler, ik ben ze tenminste nog nooit tegen gekomen, die claimt een platform te hebben waar je binnen twee dagen mee live kan. Ik ben benieuwd.

Homepage

De homepage begint op zich goed. Ik ben geen grote fan van veel tekst meteen in de header, maar vooruit. Wat wel meteen opvalt is dat alles in het Engels is, terwijl alle functies op de site toch echt in Nederland zijn. Daarmee mis je dus veel gratis zoekverkeer van mensen die in het Nederlands zoeken. Een tweetalige zit is dan een keuze die ik eerder zou maken, ongeacht de corporate policies.

Er zijn maar twee dingen waarop je kan selecteren. Job title kan je op zoeken op je kan kiezen uit twee departments. Service & Support of Workplace management. Beide kan ik niet meteen thuisbrengen in een agri bedrijf. Ook kan je niet zoeken op bijvoorbeeld locatie.

Vacature-overzicht

Ze noemen het geen vacancies, maar careers, en de presentatie is aardig, maar er mist toch nog wel wat informatie.

Zoals we vorige week in het onderzoek van de ANWB zagen willen werkzoekenden hier graag relevante informatie getoond zien. Denk aan opleidingsniveau, maar ook salaris, locatie en gewenste ervaring bijvoorbeeld.

Leuk detail is wel de recruiter erbij zetten met een contact me knop erbij.

Wat me dan wee verbaasd zijn de filter opties. Zowel het ontwerp als de inhoud. Licht grijze letters op een witte achtergrond kunnen denk ik niet zoveel mensen waarderen. Maar verbazingwekkender is dat er 11 vacatures open staan, er 1 department is (workplace management) en daar een cijfer 2 achter staat. Dus blijkbaar zijn er 9 vacatures die nergens thuis horen?

Je kan selecteren op full-time functies, iets anders hebben ze niet. Mijn informatica docent zei altijd: uit één kan je niet kiezen, dus dat hoef je niet te laten zien. En de categorie voor het soort contract is ook bijzonder. Permanent/temp (vast / tijdelijk) of vast (het enige niet Engelse woord dat er ineens bij komt)….

Ook een minder element is dat je niet op de hele tegel kan klikken om door te gaan naar de vacature. Je moet echt precies op het lees meer linkje klikken of op apply, dan ga je meteen naar het sollicitatieformulier.

Vacature & solliciteren

De vacature begint met een goed idee, dat nog wat uitwerking nodig heeft. Een overzicht van de karakteristieken, waarbij je meteen weet wie wat wel en niet heeft ingevoerd. Een beetje overdreven in sommige gevallen en wat de 7571 – 24017 in dit geval is…. vast niet het salaris want het is ongeveer dezelfde range bij elke functie.

De vacature zelf is redelijk saai. Niet slecht geschreven, voldoende bullets. Tussenkopjes breken niet genoeg, opmaak kan beter, geen beeld.

Wel zitten er op deze pagina twee hele leuke elementen.

De eerste is de call me back! functie. Dat vind ik dus wel echt een toegevoegde waarde. Bij elke functie kan je meteen een belafspraak maken, op een door jouw aangegeven tijdstip (per uur in te stellen) met de recruiter in kwestie.

Het tweede is de apply online. Geen nieuw venster, geen nieuw scherm, gewoon meteen een formulier onder de vacature. Dat scheelt ook veel gedoe met mensen die even kijken wat ze nodig hebben die je dan registreert als afgehaakte kandidaten.

En super kort en alleen wat nodig is. Naam, e-mail, telefoon en cv. Klaar. Accepteren van de voorwaarden en gaan.

Dat is ook wel de moeite waard om te vermelden.

Conclusie

De site zelf is, naar ik verwacht, een work in progress. Er is nog relatief weinig content op en de input m.b.t. de vacatures is nog niet op het niveau die het moet zijn. Ook is er qua design nog wel iets te verbeteren.

Wat deze site wel heel mooi gedaan heeft en waarom ik hem dus wel heb gereviewed in deze rubriek, zijn de call me back functie bij elke vacature, waarbij je een tijdstip kan invullen. Dat ben ik nog nooit bij een corporate tegen gekomen, alleen bij bureaus. Gecombineerd met het formulier direct onder de vacature.