fbpx

Een echt prachtige, geweldige vacature van een Amerikaans bedrijf: Storemaven. Het is een site gebouwd op LNRD, een platform dat zoals ik het begrijp recent gelanceerd is, de site is nog in beta en dat op een andere manier wil matchen. Maar vooral ook dus let op de vacature-opmaak. Dat deel heeft wel iets weg van Spielwork, maar dan weer heel anders.

Ik ben niet snel onder de indruk, maar dit kan me erg bekoren en wel om twee redenen. Mobiel optimaal en dan bedoel ik ook echt optimaal en gewoon heel mooi gedaan. Een review.

De site

Op jobs.storemaven.com (storemaven is de klant) staan een hele reeks vacatures. Ik geef toe, behalve een titel staat er niks, dus daar is nog ruimte voor verbetering. Ook laat men de oude vervulde vacatures zien. Ik weet nog niet wat ik daar van denk als ik eerlijk ben. Zowel positief (je ziet wat er recent allemaal is aangenomen) als negatief (ben je net te laat voor je droombaan, hoe frustrerend is dat).

Vervolgens als je op een vacature klikt krijg vier kolommen, die afhankelijk van je scherm zich aanpassen naar meer of minder. Met hele duidelijke zaken zoals ‘de functie’, wat moet je echt minimaal hebben, hoe senior is de positie, wat kan je verwachten (kalender van een gemiddelde dag, als die bestaan). En je kan doorklikken naar hele coole features.

Zo doen ze een onderzoekje onder alle werknemers, geven ze aan hoeveel mensen dit beantwoord hebben en wat de score is. Dat geeft nog eens een mooi beeld van de organisatie.

Er is ook, de techniek is duidelijk gericht op start-ups, een overzicht van de founders.

Met hun levenservaring, hun professionele ervaring en zo voort. Het geeft een beeld van de mensen die achter het bedrijf zitten. Bij start-ups natuurlijk heel belangrijk. Ik kan me indenken dat je dit per team zou doen als je in een grotere corporate zou zitten. Ook zitten er allerlei foto’s en verhalen van de perks en benefits over en dingen, belangrijk in America, of je je hond mee naar je werk mag nemen.

Vervolgens als je besluit te solliciteren en wel op 2 manieren. Met een cv of op hun ‘assessment’ manier.

Hierdoor is het geheel dus mobiel af te ronden, want je kan gewoon met je mobiel, zonder een cv, solliciteren. Daar ben ik een groot fan van en een goede assessment is ook veel belangrijker en zegt veel meer dan een cv over iemands kwaliteiten. Ik ben dus fan.

Ook een hele leuke aanvulling. Ze maken ten eerste duidelijk dat je ‘niet in een box’ hoeft te zitten, en ze sturen je ook heel erg naar de ‘assessment’ door te zeggen dat de laatste kandidaten dat allemaal hebben gedaan. En je ziet hoeveel andere kandidaten er al hebben gesolliciteerd. Mooi gedaan.

Helaas is de assessment niet echt heel goed, eigenlijk geen assessment te noemen zelfs. Het is (schrik niet) een Google form, vragenlijst, met op zich wel hele relevante vragen. Voor een Business Developer vragen als: wat zouden de eerste vijf kanten zijn waar je achteraan zou gaan. Het geeft aan dat je het product en de markt snapt.

Veel vragen zijn optioneel, maar ik vermoed dat je als sollicitant je kansen niet vergroot als je deze niet invult.

Het feit dat het een Google form is, er dus op geen enkele manier een goede verwerking in zit, privacy technisch dit nog wel wat issues kan hebben en laten we eerlijk zijn, de fantastische, schitterende opmaak ook wel wat verdwijnt maakt dit stukje net een iets mindere ervaring. Ik vermoed dat ze nog bezig zijn met hun sollicitatie engine (het bedrijf achter deze techniek is immers in beta) en dit moet haast wel snel verbeterd worden.

Conclusie

Qua opmaak, inhoud en mobiele weergaven inclusief de manier waarop ze het solliciteren willen gaan doen ben ik fan. Ik heb veel gezien, ik ben niet heel snel enthousiast, maar ik vind dat hier wel heel goed over nagedacht is. Ik zou het als inspiratie gebruiken als je besluit een nieuwe vacature opmaak te gaan ontwikkelen. Niet letterlijk overnemen, maar er zitten wel hele gave elementen in.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.