fbpx

N.a.v. mijn review van de McDonalds site in de UK kreeg ik vanuit Kruidvat de vraag: als je die site zo goed vindt, wat vind je dan van die van ons? Nou, tijd voor een review.

Homepage

De homepage heeft 1 optie: zoek een baan. Als dat geen conversie optimalisatie is weet ik het niet meer. Er is nog een ‘hamburger menu’ bovenin, dus er is meer informatie, maar dat is wel ver weg gestopt. En als je eerlijk bent, dit is dus alleen voor winkel vacatures (het hoofdkantoor is AS Watson en dat is een andere site), dus voor de doelgroep lijkt me dat uitstekend.

Het zoeken vult automatisch aan, wat best apart is, maar ook wel handig op zich. Het denkt wel over straatnamen voor plaatsnamen, maar als ik bij Soest op een enter klik pakt hij wel weer keurig het dorp Soest, dus dat werkt goed.

Vacature-overzicht

Het vacature-overzicht toont zich op een kaart. Ze kiezen meteen voor bijbanen, niet onlogisch, dat zijn de meeste, maar ik zou het idee kunnen hebben dat ze nu dus geen filiaalmanager zoeken, iets dat mijn Kruidvat hier in Soest blijkbaar wel doet dus.

Sterker nog, ze zoeken zelfs een assistent filiaalmanager en een teamleider. Daar waar ik de keuze begrijp, zou ik hem anders gemaakt hebben. Ik zou mee inzoomen, want als je voldoende functies in Soest hebt, waarom laat je Den Dolder en Amersfoort, toch beide een half uur fietsen, zien? En laat je niet alle vacatures zien?

Als ik op de locatie klik komt er mooi de functies in beeld, je moet wel doorhebben dat je kan doorscrollen, want die functies komen niet meteen in beeld.

Als je overigens verder doorscrolt krijg je weer functies in beeld in andere vestigingen, in dit geval in Baarn, wat dan niet op de kaart staat. De solliciteer knop gaat ook echt meteen naar het sollicitatieformulier. De niet heel sterk uitgelichte i knop gaat naar de vacature.

Daar zou ik, zeker voor niet bijbanen, een iets duidelijkere knop van gemaakt hebben.

Wat ik dan weer geniaal gevonden vind is het solliciteer samen. Je kan met 2’en samen solliciteren. Heel slim, want vacatures genoeg. Er is ook een vakkenvullen alleen functie, met een formulier waar 1 iemand zijn of haar gegevens in kan vullen, maar dit formulier heeft ook ruimte voor 2 mensen. Super slim gedaan.

Vacature

De vacatures zijn eenvoudig, niet teveel tekst, to the point. Een salariscalculator die ook meteen een leuke benefit weergeeft van korting bij winkels. Een filmpje Kruidvat in 1 minuut en het proces wordt uitgelegd in een video. Die wel meteen begint, dus tegen de tijd dat je beneden bent met scrollen staat hij als je snel bent bij stap 2 en iets langer bij stap 4 al, dus moet je wachten tot die opnieuw begint. Hij zit gelukkig wel in een loop.

Er zit ook een reistijd calculator bij die de fietstijd berekend. Typisch Nederlands, hoewel ik er persoonlijk ook wel openbaar vervoer bij gedaan zou hebben.

Proces

Het sollicitatieproces is verschillend voor bijbanen en bijvoorbeeld winkelmanagement, bij de bijbaan vraagt men, terecht, geen cv, bij het winkelmanagement nog wel. Persoonlijk vraag ik me af waarom, je verhoogt immers de drempel, zeker omdat dan mobiel solliciteren niet meer mogelijk is, terwijl de eisen niet heel extreem zijn. Een of twee vragen zouden voldoende kunnen zijn denk ik. Maar er zal wel een reden voor zijn.

Conclusie

Uitstekende site, zonder twijfel. Heel erg conversie gericht wat volgens mij bij High Volume ook het enige doel moet zijn. Geen overbodige informatie, hoewel ik soms, maar dat kan komen doordat ik geen doelgroep ben, wel iets meer informatie zou willen.