fbpx

Een van de genomineerden voor de recruitmentsite van het jaar van de ITA’s, de Internal Talent Awards in AustraliĆ«, is MYOB. Ik zal in deze review niet alles doornemen, want de vacatures en het sollicitatieproces zijn niks speciaals, maar de site heeft een mooi leuke features die wel ter inspiratie kunnen dienen.

Het eerste dat opvalt is dat het menu onder de banner zit. Daardoor valt het meer op en ik kan dat wel waarderen. Zeker omdat het als je gaat scrollen wel bovenin beeld blijft, zoals in Nederland de sollicitatieknop meebeweegt. Erg leuk en slim gedaan.

Het design spreekt me erg aan, misschien omdat het paars is en ik ben gewoon dol op paars, maar het is ook clean en toch zegt het veel. Er zitten video’s bij, maar ook gewoon tekst met een icoontje. Er worden keuzes gemaakt wat wel en niet te communiceren.

Benefits

Waar ik bijzonder over de spreken ben is de manier waarop ze de benefits erin verwerkt hebben. De keuze tussen ‘maken we lappen tekst’ of roepen we alleen 1 item en laten we het de bezoeker zelf invullen is gemaakt door een hele eenvoudige uitklap menu structuur. En ook de tekst ‘voor elk wat wils’ geeft aan dat je het niet allemaal leuk hoeft te vinden, maar er zit veel tussen.

Er zijn foto’s van alle kantoren en ook dragen ze de waarden nog een keer duidelijk uit. Met bewegende icoontjes de waarden benadrukken.

Conclusie

Ik kan het design erg waarderen en een aantal oplossing die men heeft gekozen om de balans tussen wel de informatie bieden en niet de site te vol gooien met tekst en content kan ik erg waarderen.