fbpx

Recent werd ik door een internationaal contact gevraagd wat ik van de nieuwe site van McDonalds in de UK vind. Tijd dus om deze langs de Digitaal-Werven meetlat te leggen.

Homepage

De homepage begint goed. Gewoon mooi en meteen to the point: naar de banen.

 

Sterker, meteen eronder kan je naar de verschillende vakgebieden door. Wat het verschil is tussen Restaurant en Crew member is me een raadsel en als je dan op Restaurant klikt zie je dat Crew members onderdeel van de restaurants zijn, maar er meerdere functies zijn. Blijkbaar is een niet eenduidige structuur iets dat niet alleen in Nederland lastig is.

Daaronder nog 3 items met ‘why work here’, ‘what we offer’ en ‘Frequently Asked Questions’. Lekker, simpel, effectief. Tot zo ver ben ik onder de indruk.

Vacatures

De vacatures beginnen allemaal met een eenvoudig overzicht van parttime of fulltime, de locatie en het salaris. En daarna… een video over de functie. Elk van de functies in het restaurant heeft een unieke video van maximaal anderhalve minuut die uitlegt wat de baan inhoudt en een beetje achtergrond geeft over wat de verteller, die de baan zelf uitvoert, er leuk aan vindt of hoe deze erin terecht is gekomen.

De locatie is op een kaart aangegeven, voor deze banen is afstand onwijs belangrijk, dus dat is super slim.

Men legt de nadruk op alle training en begeleiding die je gaat krijgen, niet alleen om je rol goed te doen, maar ook door te groeien.

Er is een gigantische hoeveelheid benefits genoemd in de vacature, van een gratis maaltijd tot employee discounts. En mooi opgemaakt, echt mooi gedaan.

Ook mooi is het apply stuk, waarin men ook tips geeft over solliciteren. Alles om de kandidaat te helpen om zichzelf te presenteren zoals McDonalds dat wil, om je baankans te optimaliseren.

De vacatures voor het hoofdkantoor zien er iets anders uit, maar nog steeds mooi opgemaakt en met iets meer informatie over de baan en het werken bij McDonalds.

Solliciteren

Helaas is het niet mogelijk om te solliciteren of zelfs maar te zien hoe dat eruit ziet, want blijkbaar checkt het systeem mijn locatie en kom ik vanuit Nederland niet in aanmerking voor een crew job bij McDonalds in de UK.

Op een hoofdkantoor functie kan ik wel solliciteren en dat is helaas een niet opgemaakte achterkant van een ATS, Smartrecruiters.

Conclusie

Prachtige site, echt mooi opgemaakt, aandacht besteed aan dingen waar je aandacht aan moet besteden en gewoon heel erg goed gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat volume hiring partijen hier inspiratie uit kunnen opdoen. Tot je gaat solliciteren dan, maar het ziet er echt goed uit.