fbpx

Een whitepaper van ATS Lever eerder dit jaar noemde Verafin, een Canadees ‘anti financiële criminaliteit oplossing’  als een van de sites om te bekijken. Ze noemde deze ‘Iconisch’ waarbij ze leken te verwijzen naar het gebruik van veel iconen.

Tijd om ze dus langs een Digitaal-Werven meetlat te leggen.

Homepage

Het begin wordt ik niet heel blij van. Hier kan ik eigenlijk niks mee, maar eerlijk is eerlijk, als je verder door scrolt wordt de pagina mooier. Je krijgt nooit een tweede kans op een eerste indruk, maar als iemand ze een tweede indruk gunt zitten er meteen wat leukere elementen in.

Een duidelijk beeld van waar de kantoren staan en daarbij Remote naar hun statement over remote werken bijvoorbeeld. Ze zijn heel erg duidelijk over het feit dat jij bepaald of je remote wil werken en dat ze een result-oriented work model hebben. Leuk gedaan om niet zomaar een statement te maken over remote, maar dat ook middels een icoon uit te beelden.

 

Wat ik verder erg kan waarderen is dat ze heel duidelijk zijn over alle benefits, de arbeidsvoorwaarden. Ook met allemaal hun eigen icoontje, nu is dat niet heel speciaal, maar ze noemen er heel veel. Vaak ook heel concreet (unlimited vacation) en maximaal 6% van je salaris als pensioen bijdrage in je 401K.

Het zal me benieuwen of het salaris dan ook bij de vacatures staat als we zo verder kijken.

Vacatures

Als je die tweede link aanklikt, current work term opperunities kom je uit bij een vacature van de Nasdaq. Ik begrijp niet waar dat vandaan komt.

Helaas kom je als je op de vacatures klikt die wel bij hun organisatie zijn weer uit op een site waar alle look-en-feel is verdwenen. Het ATS, dit keer echt van Lever zelf. Eerste dat opvalt is dat het competatieve salaris dat men biedt niet genoemd wordt in de voorwaarden en… dat die belofte van ‘jij bepaald waar je werkt’ ineens niet in alle vacatures staat. Want meerdere vacatures zijn Hybrid en niet Remote.

De vacatures zijn verder volledig tekst en gaan niet alleen niet in op het salaris, er is zelfs geen arbeidsvoorwaarde genoemd. En dat terwijl ze toch zouden moeten weten dat het noemen van arbeidsvoorwaarden in je vacature de kans op een sollicitatie sterk verhoogd. En je noemt ze al op je site. Aangezien de meeste mensen eerst op een vacature kijken en dan pas op je site is dit niet heel handig.

Conclusie

Ik kan eigenlijk niks iconisch of geweldigs aan deze site ontdekken als ik eerlijk ben. Er zitten 1 of 2 leuke dingen in, maar in Nederland zou deze site onderaan de lijst van het Digitaal-Werven onderzoek staan.