fbpx

Recent werd ik gewezen op de corporate careers website van SNC Lavalin, een Brits bouwbedrijf dat over de hele wereld actief is. De site zelf biedt te weinig toegevoegde waarde om een review te krijgen in de review sectie, maar één ding viel me wel op. Rechtsonder in de site zat een knop ‘accessibility tools.

En als je daar op klikt krijg je de volgende aanvulling op de website.

Vervolgens wordt alles waar je met de muis overheen gaat voorgelezen in goed, verstaanbaar Engels. Je kan in het menu zelfs de talent aanpassen en ja, Nederlands is een taal die erbij staat!

Je kan ook het lettertype aanpassen, zowel in soort letters als in puntgrootte en zelfs de witruimte tussen de regels. Je kan het kleurenpalet aanpassen. Alles om de site toegankelijker te maken voor mensen met een gezichtsbeperking.

Je kan zelfs nog de breedte van de tekst aanpassen op de desktop. Mobiel is die optie er niet aangezien het zich automatisch aan je schermbreedte aanpast.

Ik geef toe, het feit dat na 1 klik de bar weer verdwijnt en je elke keer opnieuw hem moet openen is natuurlijk een usability blunder, maar behalve dat is het echt wel een super mooie toevoeging.

Al met al vind ik het een hele mooie toevoeging om websites toegankelijk te maken voor mensen met een gezichtsbeperking.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.