fbpx

Normaliter besteden wij op Digitaal-Werven geen aandacht aan overnames in de sector, daar zijn andere nieuwssites voor, maar uitzonderingen bevestigen de regel en die uitzondering maken we voor de overname van Attrax door Smart Recruiters.

Attrax, de sponsor van de livestream van Digitaal-Werven afgelopen jaar, is een careers site platform en een verdomd goed platform. Nog niet actief in Nederland, maar ze hebben een systeem waarmee ze relatief eenvoudig hele goede sites kunnen maken met alle features die je zou willen. Van goed doorzoekbare vacatures, mobiel goed toegankelijke vacatures, aantrekkelijke visuele items, maar alles bedacht vanuit de gebruiksvriendelijkheid voor de kandidaat.

Eén van hun sterkste aspecten in mijn optiek is dat het met hun technologie heel makkelijk was om.

  1. De register to apply weg te halen bij ATS’en die dat hebben
  2. Meerdere ATS’en kunnen koppelen aan één site zonder dat de kandidaat daar last van had

Dat het eerste heel belangrijk is schreven we al eerder over, door de register to apply weg te halen converteerde tussen de 50% en 75% meer bezoekers naar sollicitanten op een vacature. Dit onderzoek is gedaan samen met Attrax.

Het tweede kan handig zijn zowel bij organisaties met meerdere systemen, maar ook bij het switchen van ATS, zodat je geen ‘big bang’ nodig hebt met alle risico’s van dien.

De overname door Smart Recruiters zal ongetwijfeld wat veranderingen inhouden. Het biedt Smart Recruiters de mogelijkheid om echt goede websites automatisch aan te bieden voor hun klanten, zodat er veel minder of geen bureau meer nodig is om toch een top ervaring te bieden. Natuurlijk maakt Attrax geen Employer Brand strategie voor je, maar met een huisstijl in de hand kunnen ze al hele mooie dingen maken voor een hele goede prijs.

Ik ben wel heel benieuwd of Attrax de integratie met andere ATS’en kan behouden, ik vermoed dat die op termijn uitgefaseerd gaan worden, wat wel weer jammer is omdat ook dat zo’n fijne feature is.