fbpx

Whereby is een remote first Noors videoplatform dat ook in Amsterdam een kantoor heeft. In hun vacatures kwam ik een paar inspirerende dingen tegen, dit keer niet visueel van aard, de site is niet bepaald Digitaal-Werven nominatie waardig, maar wel qua informatie die men deelt.

De start

Wat ik mooi aan Whereby vind is dat men het ‘remote first’ omarmen, maar ook wel restricties hebben. Immers moet je voor een sales functie natuurlijk wel in de buurt van de timezone van je klanten zitten. Dus begint de functie met ‘whereabouts’, binnen 4 uur van CET (Central European Time).

Voor een developer is dat anders, maar je kan nog steeds niet overal werken. Ook heeft men gewoon een aantal wettelijke beperkingen. Dus die developers moeten binnen 9 uur zitten en de link naar de beperkingen staat er bij.

Ook is men volledig transparant over het salaris en dat is aangegeven als het minimale salaris, het startsalaris. Wel opvallend is dat men bereid is in de VS meer te betalen, ik zou eens moeten vragen waarom dat is.

Ook geeft men hele duidelijke open en eerlijke informatie over hoe hun beloningsmodel is opgebouwd en wat meeweegt.

Tot slot, en misschien is het ‘Amerikaans’ (ik werd door een Amerikaanse relatie hierop gewezen die dit geweldig vond) hebben ze een heel duidelijke ‘inclusiviteitsstatement’. Wij geloven in iedereen. Door dat zo prominent in vacatures te zetten zie je hoe belangrijk ze het vinden. En hoewel we het in Nederland niet gewend zijn, heb ik er bij Engelstalige vacatures in het verleden wel succes mee gehad. Blijkbaar speelt het (onbewust) toch een rol.

Conclusie

Geen conclusie, behalve dat ik graag onderdelen van dingen die mooi zijn of goed gaan hier deel en ik denk dat veel mensen van Whereby kunnen leren over informatie die in de vacature zou kunnen staan.