fbpx

Digitaal-Werven organiseert in 2021 voor het eerst de Innovatie in selectie award en deze heeft vijf genomineerden. Deze genomineerden hebben allemaal op andere manieren hun selectie aangepast, met positieve resultaten. Deze innovaties zijn onder te verdelen in drie categorieën: weg met het cv (link toevoegen), een nieuwe talentpool aanboren en beter selecteren uit je sollicitanten. Vandaag de tweede categorie: nieuwe talentpool aanboren

Just arrived

Just arrived helpt high potential vluchtelingen aan een baan. Sinds 2021 is men gebruik gaan maken van testen van Talent Data Labs die naast skills ook psychografische profielen in kaart brengen op basis van het factor vijf model, general mental ability en skill testen. Door dit te matchen met de profielen van de vacatures kunnen cv’s worden overgeslagen en kan men door naar het interview. Omdat bij veel vluchtelingen opleidingen en eerdere werkervaring recruiters weinig zeggen helpt dit met deze high potential statushouders op gesprek te komen. Door de inzet van technologie is Just arrived in staat veel meer mensen te helpen. Het resultaat is dat ze de grooste provider van banen voor vluchtelingen zijn en het verloop bij de organisaties veel lager is dan voorheen door betere matching.

IMC

Beurshandelaar IMC heeft in 2019 het proces aangepast om meer ‘screening in’ te doen in plaats van ‘screening out’. De CV selectie en assessment zijn omgedraaid, waarbij vroeger eerst naar een cv gekeken wordt, krijgt men nu een assessment waarbij naar de cognitieve vaardigheden gekeken wordt die belangrijk zijn voor de functie.

Een van de manieren waarop IMC dit inzet is door studenten uit te nodigen om te kijken of ze ‘het brein van een trader’ hebben, zonder meteen de stap te hoeven zetten om te solliciteren. Dit verlaagt de drempel om te solliciteren, immers weten kandidaten al dat ze dus zo goed als zeker de eerste fase van het proces doorkomen. Tevens geeft deze test IMC de mogelijkheid de absolute toppers zelf te benaderen als ze niet uit zichzelf solliciteren.

Door deze manier van werven is IMC in staat veel meer talent van andere scholen, opleidingen en achtergronden goed op waarde te schatten en komen er meer nieuwe werknemers bij met niet traditionele beurshandelaar achtergronden.