fbpx

In een whitepaper van ATS lever werken eerder dit jaar een aantal sites uitgelicht. Elke site om een specifieke reden. Volgens Lever was GroupM vooral authentiek. Hoe de site verder scoort langs de Digitaal-Werven meetlat is de moeite waard om te bekijken

Homepage

Eerlijk is eerlijk, het is in ieder geval meteen redelijk duidelijk wat ze doen als je ze niet zou kennen. In your face. Nu zou iemand kunnen denken dat ze tv of media maken, terwijl het vooral adverteren is, maar aangezien de grenzen toch vervagen (veel social media is advertising immers) ben ik blij met het begin.

Ze gaan in ieder geval heel goed meteen naar de vacatures, niet teveel poes pas, want laten we eerlijk zijn, bij een wereldwijd concern is de cultuur nooit hetzelfde in verschillende landen.

Ik verbaas me wel heel erg over het feit dat ze allerlei regio’s hebben en dan ineens Choreograph en GroupM Nexus.

Ik heb geen idee wat dit is en een klik erop blijkt GroupM Nexus gewoon een business unit te zijn, die dus blijkbaar een aparte positie heeft en Choreograph een apart bedrijf. Ik dacht altijd dat GroupM een groep van bedrijven was, dus waarom zitten die niet in er bij de rest bij?

Naar Europa

We gaan uiteraard naar Europa (of Emea, bijzonder trouwens dat ze het Africa noemen en een apart kopje Sub-Saharan Africa hebben, alsof dat geen Afrika is en ik krijg een URL met een ‘error’ erin. Best gek.

Die site begint juist wel met tekst en beelden, niet met de vacatures. Heel veel content is er overigens niet.

Ik kijk uiteraard naar een baan in Nederland en daar is ook geen content over het werken in Nederland. Er staan een hele reeks namen die ik niet herken, van Wavemaker, EssenceMediacam, Mindshare en GroupMNexus. Geen uitleg over wat die bureaus doen en waar ze voor staan, gewoon alleen vacatures.

Blijkbaar staan de vacatures van GroupM Nexus, die een aparte site hadden, hier wel weer tussen. Ik kan het niet meer volgen wat het idee is. Als je met authentiek bedoeld dat ze laten zien dat er liefdes units in de organisatie zijn, dan zijn ze authentiek.

Vacature

De vacatures zijn alleen tekst. Voor een media bedrijf dat bestaat uit content creators had ik meer veracht. Foto’s, video’s, podcasts misschien zelfs. De intergratie is zoals vaker op internationale sites, meerdere talen door elkaar.

Gerelateerde vacatures

De gerelateerde vacatures zijn op zijn minst bijzonder te noemen. Want blijkbaar gaat de match hier op het woord specialist, maar of ze inhoudelijk ook maar iets met de marketing & communicatie specialist te maken hebben weet ik niet, ze zijn allemaal in Polen en in het Pools, terwijl ik echt een functie in Amsterdam heb bekeken.

En er zijn meerdere marketing functies in Amsterdam open.

Conclusie

Ik zie niet waarom dit een showcase is. De films die op de global site staan zijn misschien authentiek, de enige die ik 40 seconden heb bekeken ging over ‘wij zijn de grootste’ en ‘als ik bel pakt elk media bedrijf de telefoon op’. Het gaat enkel over ‘wij hebben de schaal’. Als authentiek betekend: wij zijn machtig, daarom wil je hier werken, ja, dan is het authentiek.

Alleen komt dat op 1 plek naar voren, de homepage, terwijl dat vaak een minimaal bezochte pagina is, de vacatures en alles eromheen trekken veel meer traffic. Op die plekken krijg je niks van de cultuur mee. Ik begrijp dus niet waarom deze site door Lever in hun whitepaper als ‘site to watch’ genoemd wordt als ik eerlijk ben.