fbpx

Adjust is een adviesbureau voor inkoop- en contractmanagement. Naar ik begrepen heb een bekende naam in hun niche markt, met grote klanten en mooie opdrachten.

Full disclosure: Vanuit Digitaal-Werven heb ik vorig jaar een sessie mee gebrainstormd over hun arbeidsmarktcommunicatie

Homepage

Het eerste dat opvalt en wat ik erg kan waarderen is dat Adjust ervoor gekozen heeft om hun vaste vacatures en hun interim opdrachten te bundelen op één site en beide op dezelfde manier inzichtelijk te maken.

Als je zoekt moet je wel kiezen tussen vaste vacatures en interim opdrachten. Zij kennen de markt beter dan ik, dus ik vermoed dat het heel specifieke doelgroepen zijn in hun business, anders had ik deze keuze niet gemaakt. Je kan het immers ook aangeven bij de vacature, wat men ook doet.

Na de vacature zoekmachine staan de drie kernwaarden duidelijk in beeld. Krachtig, kernachtig, helder en vooral: niet teveel.

Vacature-overzicht

Het vacature-overzicht is beperkt. Duidelijk de titel en een korte beschrijving, hoewel ik eerlijk gezegd niet altijd het idee heb dat de titels overal even duidelijk zijn. Bij een Motivator, wat de naam van hun traineeship is, denk ik dat veel mensen toch een ander idee hebben.

Ook kunnen de korte beschrijvingen iets strakker nog, maar dat is wel vaker een work in progress bij een net gelanceerde website.

Uren, locatie en soort contract zijn duidelijk, salaris hoort daar wat mij betreft bij, maar helaas is dat bij veel organisaties nog altijd een heet hangijzer.

Bij sommige vacatures staat ‘reageer snel’, waarbij het me niet geheel duidelijk is waar dit label precies op duidt, maar misschien is dat ook niet relevant. Onbewust signaleert het wel een ‘sense of urgency’.

Ook kan er een ‘sociaal domein’ badge zijn, dat is blijkbaar een apart vakgebied in deze sector.

Vacatures

De vacature opmaak is veel aandacht aan besteed. Duidelijk en helder, goed leesbaar.

De sollicitatiemogelijkheid beweegt mee met het scrollen. De vacatures hebben allemaal een duidelijke opbouw en een mooi gebruik van tekst en bullets. Onderaan de vacature staat het proces uitgelegd, waarbij je bij elke stap wat uitleg krijgt.

Sollicitatieproces

Ze geven al aan dat je ook mag mailen, maar het formulier is zo beperkt als het kan zijn. Je naam, je mail adres, je telefoonnummer is zelfs optioneel en je cv. Klaar.

Helder, prettig, fijn. Laten we het niet moeilijker maken dan noodzakelijk.

Conclusie

Gewoon een hele goede, degelijke career site. Veel aandacht besteed aan zowel het design als de usability. Geen overbodige poespas. Een filmpje, de kernwaarden, wat content over de organisatie, de cultuur en de vakgebieden, functionele fotografie en een eenvoudig proces.

Voor een relatief kleine organisatie met ditto budgetten en een heel klein team op recruitment is dit een hele degelijke en goede ervaring.

En een voorbeeld voor veel organisaties wat betreft de intergratie van vast en flex en de realisatie dat voor steeds meer mensen contractvorm ondergeschikt is aan de functie. Niet voor iedereen nog, maar die grenzen vervagen en Adjust is daar vast klaar voor.