fbpx

Als er één ding is dat normaal is geworden in deze niet normale tijd, is het wel videobellen. Velen mogen het misschien al wel een beetje beu  zijn, maar het is iets dat heel efficient is en ook laagdrempelig om contacten te leggen. Vanuit Digitaal-Werven bespaar ik deze periodes vele uren en ook vele tientallen liters benzine doordat ik de calls met mogelijke event sponsoren nu digitaal in plaats van fysiek heb.

De adoptie van videobellen geeft ook kansen voor recruitment en Rijkswaterstaat springt hier erg goed op in met een prachtige campagne. Tijdens dit event, van 17 tot 30 november, kan je een virtuele afspraak plannen met geselecteerde mensen over hun werk. Technici, ICT’ers, Juristen en noem het maar op.

Vanuit een profielpagina kan je doorklikken naar de persoon die je wel interessant lijkt om meer over te weten.

Op deze pagina zie je hoe lang deze persoon al voor Rijkswaterstaat werkt, waar hij of zij trots op is en waar deze momenteel mee bezig is.

Daarna kan je meteen een afspraak in de agenda plannen via Calendly. Gewoon een datum en tijd voor een half uurtje een kop koffie.

Candidate experience

Qua kandidaat ervaring moet ik hier grote complimenten voor geven aan Rijkswaterstaat. Simpel, effectief en slim aangepakt. Uiteindelijk praat je toch het liefst met vakgenoten over je toekomstige baan. En kan je de eerlijke verhalen horen hoe het is, zowel qua functie als qua cultuur.

De event insteek geeft zowel een sense of urgency aan, als een behapbare tijd voor de mensen in de organisatie.

De inrichting is mooi, basic en simpel en daar houd ik van. Geen hele lange verhalen, geen video’s (je ziet de persoon wel als je afspreekt), en meteen via een simpel systeem als Calendly op voor die personen beschikbare momenten een afspraak in te plannen.

Conclusie

Deze actie gaat denk ik nog veel navolging krijgen. Het is zo simpel en ik vermoed heel effectief, als ze de actie onder de aandacht weten te krijgen van de doelgroep natuurlijk. Ik hoop dat ik hier over een tijdje een follow up over kan schrijven met de resultaten.