fbpx

In 2022 zijn er vijf organisaties genomineerd voor de award. Winnaar van 2021 Coolblue levert dit jaar het wissel jurylid en kan derhalve niet genomineerd worden.

Digitaal-Werven onderzoekt al 16 jaar de corporate recruitmentsites van Nederland op meer dan 100 datapunten. Van usability en bereikbaarheid tot het design, de content, de vacatures, het sollicitatieproces en de mobiele ervaring. Alles telt mee, zoals het ook voor sollicitanten allemaal meetelt. In 2022 zijn meer dan 550 grote en/of bekende werkgevers van Nederland onderzocht.

De genomineerden zijn (in alfabetische volgorde):

KPMG met https://werkenbijkpmg.nl/letsmeet

Nationale Nederlanden met https://nn-careers.com/nl/nl

NS met hun volledig vernieuwde site: https://www.werkenbijns.nl/

Rabobank met https://rabobank.jobs/nl/

VodafoneZiggo met https://careers.vodafoneziggo.com/

Van de genomineerden is de NS een meervoudig oud winnaar, welke zeer recent hun website geheel vernieuwd hebben.

Brede top

“De top is echt heel breed geworden, er kwamen wel 20 organisaties in aanmerking voor een nominatie” aldus Bas van de Haterd, oprichter van Digitaal-Werven. “Ook qua sectoren is het heel divers geworden. We zien nu ook meerdere zorginstellingen en retail organisaties heel hoog scoren en zelfs een enkele onderwijsinstelling en een entertainment organisatie.”

Opvallend afwezige sector

Een opvallend afwezige sector is de high tech en IT industrie. Niet alleen bij de genomineerden, maar ook in de top van het klassement zijn er opvallend weinig organisaties die al zo lang met een personeelstekort kampen. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat deze organisaties niet geloven dat IT’ers nog zelf solliciteren en allemaal gehunt moeten worden. Hoewel daar een kern van waarheid in zit bekijken de meeste van deze kandidaten wel je site om een beeld van je organisatie te krijgen, waar bij een slechte ervaring ze alsnog afhaken.

De uitreiking van de award is op 6 oktober tijdens het Digitaal-Werven event.

http://www.digitaal-werven.nl/event

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.