fbpx

Recent werd ik gewezen op een Australisch pareltje qua corporate recruitmentsites: Canva. Omdat ik het altijd mega inspirerend vindt om te zien wat ze over de grens doen is het de moeite waard deze eens goed te bekijken. Aangezien het Digitaal-Werven onderzoek inmiddels in licentie is genomen in Australiƫ zouden er de komende tijd wel vaker een mooie Australische parel onder de loep genomen kunnen worden.

Homepage

De homepage van life at Canva laat duidelijk zien wat belangrijk is dat ze willen overgeven: het leven bij Canva. Het is een bedrijf dat draait om design, ze maken software die makkelijk helpt zaken visueel mooier te maken. De pay off ‘design your future’ ligt dus voor de hand.

Zo te zien hebben ze hun eigen tool als basis genomen ook voor het ontwerp, wat krachtig is. Er kunnen dingen op een site die ik niet snel elders zie, zo kan je de ‘play’ knop van de video gewoon helemaal meenemen en waar je daar ook klikt, de video begint.

Nu ben ik zelf een fan van de vacature centraal zetten, eenvoudigweg omdat kandidaten eerst willen weten of je een interessante baan hebt voordat ze meer willen weten over je organisatie, maar vooruit, het is niet te moeilijk om naar die vacatures te gaan.

Vacatures

De vacatures, zoals ik al zei, het hart van elke recruitmentsite, vallen me visueel wat tegen. De hele site draait om design, maar het belangrijkste deel van de site is dan vooral tekst. Dat is jammer.

Inhoudelijk wordt ik er ook niet heel enthousiast van, maar wat wel interessant is, is hoe ze hun lokale kantoor cultuur tot uiting brengen. Goed, ik zou de link in een nieuw venster openen (je zit immers op de vacature, de plek van conversie, waarom haal je iemand daar weg), maar het idee om iets te vertellen over het kantoor, het land, de mogelijkheden. Zeker als je veel met remote en relocation werkt is erg slim gedaan.

Sollicitatie

Over het sollicitatieformulier kunnen we kort zijn. Het is geen drama, maar mooi in de rest van de site visueel integreren is niet gebeurt. Dat lijkt echt iets te zijn waar de meeste organisaties buiten Nederland niet over nadenken. Een consistente ervaring voor de kandidaat als deze gaat solliciteren. Er kon nog net een logo’tje af.

Career pathways

Wat kunnen we dan wel leren van Canva? Nou, een van de zaken waar we in Nederland nog op kunnen verbeteren is onze stage en trainee informatie.

Canva heeft onder het kopje career pathways twee uitgebreide, en wel visueel mooi opgemaakte, pagina’s over hun launchpad, een soort trainee programma en hun internships, hun stage programma. Mooi opgemaakt, duidelijk uitgelegd, wat kan je verwachten als je er aan begint.

Conclusie

Visueel aantrekkelijke site, die praktisch en mooi combineert met een mooie uitleg van de trainee- en internships. Ze zouden niet in aanmerking komen voor een nominatie in Nederland voor Digitaal-Werven, maar het is een mooie balans tussen design en usability.