fbpx

Je vacaturesite is een belangrijk element in het hele sollicitatieproces. Hier komen (bijna) al je kandidaten langs voor ze besluiten te solliciteren. Echter, zelden solliciteren ze de eerste keer dat ze langs komen. Help de kandidaat zoveel mogelijk op je vacaturesite.

1. Eerder bekeken vacatures

Super bekend in de reiswereld, extreem weinig gebruikt in recruitmentland. Een widget met eerder bekeken vacatures. Bij bijna alle organisaties komen werkzoekenden 2 tot 3 keer terug voor ze solliciteren. Help deze kandidaat door hem of haar direct te verwijzen naar de vacatures die hij of zij de vorige keer ook bekeken heeft. Dit haalt ook onzekerheid weg of het wel exact dezelfde vacature is en frustratie dat ze (denken) niet precies die vacature te vinden omdat ze in hun herinnering vacatureteksten van verschillende organisaties aan elkaar gekoppeld hebben.

2. Een chatbot voor vragen

Veel vragen zijn eenvoudig te beantwoorden, maar het is heel lastig om deze goed te organiseren. Net als bij een bibliotheek is een website opgebouwd vanuit de persoon die informatie gestructureerd heeft. Een chatbot kan hier een goede oplossing voor zijn. Dan is niet de structuur van de website leidend, maar de vraag van de kandidaat die de informatie erbij zoekt.

3. Een test

Pas jij bij onze organisatie? Bij welke organisatie-onderdeel pas je het best? Hoe pas jij in onze cultuur? Allemaal vragen die je op een leuke manier in een test kan verwerken.

4. Interactieve video

Video is een geweldige tool waar veel mensen dol op zijn. Interactieve video voegt hier een extra niveau aan toe. Door kandidaten vragen te stellen in de video en daarop de video aan te passen, naar een ander vakgebied, naar een ander specialisme of misschien informatie over de vacature creëer je een persoonlijke ervaring en interactie, dat leidt tot een hogere conversie.

5. Mobiel mobiel mobiel

Bij de meeste corporate recruitmentsites komt inmiddels 50% van alle bezoekers met een mobiel op de website. Toch is een groot deel nog niet of nauwelijks in staat deze echt goed van dienst te zijn. De vacatures zijn nog altijd lange lappen tekst die op een mobiel nog slechter leesbaar zijn. Het solliciteren vraagt om een cv die de kandidaat niet beschikbaar heeft. Ontwerp een website mobile first.