fbpx

Achmea, Albert Heijn, Boskalis, Coolbue en NS genomineerd voor beste recruitmentsite

De vijf genomineerden voor de Digitaal-Werven award, de prijs voor de beste digitale sollicitatie- ervaring, in de volksmond ook wel de beste corporate recruitmentsite, zijn in 2019:

Achmea (www.werkenbijachmea.nl)
Albert Heijn (werk.ah.nl)
Boskalis (werkenbij.boskalis.com)
Coolbue (www.werkenbijcoolblue.nl)
NS (www.werkenbijns.nl)

Bol.com (banen.bol.com) levert als winnaar van 2018 het wissel jurylid en is derhalve uitgesloten van nominatie.

Alle genomineerde partijen onderscheiden zich met een kandidaat centrale recruitmentsite, waarbij ze elk hun specifieke merkbeleving terug laten komen. Zo lijkt bijvoorbeeld de NS zoekfunctie op de reisplanner en lijken bij Coolblue de vacatures op hun productpagina’s.

Vacature centraal

Alle genomineerden onderscheiden zich duidelijk door de vacature centraal te zetten. Dit past in een internationale trend waarbij de werkzoekende eerst kijkt of een organisatie wel een geschikte baan in de aanbieding heeft voordat hij of zij zich verder in de organisatie verdiept. Alle employer branding informatie dient derhalve in en om de vacature aangeboden te worden.

Stijgend niveau

Opvallend dit jaar was dat het niveau van de recruitmentsites extreem gestegen is. “Toen we hier 13 jaar geleden mee begonnen hadden we misschien twee of drie websites die een nominatie waard waren, zelfs vijf jaar geleden was het nog lastig om vijf nominatie waardige websites te vinden, dit jaar hadden we er vijftien kunnen nomineren” aldus Bas van de Haterd, oprichter van Digitaal-Werven. “Daar waar je je vijf jaar geleden nog kon onderscheiden met een goede recruitmentsite is het nu meer een hygiëne factor geworden. Als je het niet hebt is het een reden om af te haken voor een sollicitant.”

Over Digitaal-Werven

Digitaal-Werven onderzoekt al 13 jaar de beste digitale sollicitatie-ervaring van Nederland. Het onderzoekt meer dan 500 organisaties, de grootste en bekendste werkgevers van Nederland, op meer dan 100 datapunten. Dit heeft vooral betrekking op de corporate recruitmentsite, aangevuld met o.a. een mystery sollicitatie en communicatie op Facebook. Op basis van een weging van al deze factoren worden er vijf genomineerden bekend gemaakt die in aanmerking komen voor de award die op 29 oktober tijdens het Digitaal-Werven event zal worden uitgereikt.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.