fbpx

Vanuit Digitaal-Werven kijken we naar de recruitmentsites van allerlei organisaties. Ook over de grens. In de Recruiting Brainfood Facebook group heb ik een tijdje geleden gevraagd om goede voorbeelden van organisaties met een mooie corporate careers website zoals dat heet. Eén van de voorbeelden die genoemd werd is Taxjar. Een Amerikaanse bedrijf waar ik nog nooit van gehoord had dat blijkbaar software maakt voor Amerikaanse BTW verwerking.

Homepage

De homepage begint met een tekening van het personeel, wat al duidelijk iets van de cultuur weergeeft. Bovenin meteen ook een ‘view open positions’. Knop had groter gemogen, maar vooruit.

Een overzicht van ‘awards’ die ze hebben gewonnen, zoals best CEO voor women, best company outlook en best company in Boston. Uitleg over die awards staat er niet, wie ze heeft uitgegeven of waar ze voor staan, maar het geeft je meteen het idee dat het wel een heel goed bedrijf moet zijn. Terwijl ze ze natuurlijk net zo goed allemaal verzonnen kunnen hebben, maar dat verwacht ik dan weer niet.

Iets anders dat er staat is ‘onze waarden’. Ook heel duidelijk. Met name de eerste ‘we’re proud to be 100% remote’. Het is dus een bedrijf zonder kantoren, of in ieder geval geen organisatie waar je niet naar kantoor hoeft te komen als je dat niet wilt.

Daar weer onder staan een negental filmpjes van hun medewerkers over remote working. Mooi gemaakte, duidelijke boodschap filmpjes. Eerlijk, ontwapenend en echt. Het geeft een beeld wat je kan doen als je remote werkt.

Ook is er een overzicht, wederom visueel mooi weergegeven, van de 20 voordelen (benefits) die werken bij werken bij Taxjar heeft. En dan bedoel ik dus hele concrete secundaire arbeidsvoorwaarden en heeft men het sollicitatieproces visueel mooi uitgelegd.

Vacature

Er is geen vacature open op dit moment. Maar in plaats van de te zeggen, kom straks maar terug, hebben ze een vacature gemaakt ’toekomstige posities’. Kijk, ik snap heel goed dat kleine bedrijven geen mogelijkheden hebben voor dure software, maar als je dan toch al die moeite doet om een mooie site te maken en mensen te verleiden, dan is dit al een hele makkelijke manier om mensen vast te houden.

Tevens zie je bovenin dat ze dat altijd doen. Als je geen baan ziet die je aan staat mag je ons altijd mailen. Wat ze er mee doen? Geen idee, maar het lijkt me het soort bedrijf waar die mailtjes niet in een zwart gat verdwijnen.

Wel jammer is dat het uitgebreide, visueel mooi weergegeven, sollicitatieproces hier ineens niet meer terug komt. Een gemiste kans.

Het sollicitatieformulier is ook erg kort en duidelijk. Niet heel geschikt voor mobiel, maar vooruit. Wel verwachten ze duidelijk dat je in de VS woont. Wat voor een full remote bedrijf natuurlijk niet heel logisch is, aan de andere kant is BTW natuurlijk wel heel specifiek en kan ik me ook indenken dat je mensen wilt die de lokale wetgeving snappen. Zelfs IT’ers. Hoewel dat misschien ook niet een voorwaarde hoeft te zijn.

Conclusie

Dit vind ik een geweldig mooi voorbeeld van een klein bedrijf dat serieus werk heeft gemaakt van haar recruitmentsite. Een voorbeeld voor veel kleine bedrijven. Is er nog veel te verbeteren? Zeker. Toch kan ik niet anders zeggen dat het erg goed in elkaar zit, duidelijke communicatie, visueel aantrekkelijk en to the point. Een mooie site voor organisaties met een beperkt budget.