fbpx

Het gros van de Nederlandse potentiële sollicitanten bezoekt eerst de website van het bedrijf dat adverteert na het zien van een leuke vacature. Dit blijkt uit een onderzoek van Digitaal-Werven in samenwerking met de Multiscope Marktpeiler.

De Multiscope Marktpeiler stelde in de eerste week van augustus 1.000 mensen de vraag: Stel, u ziet een leuke vacature op een vacaturebank of website. Welke actie onderneemt u als eerst?

Bijna 70% van de respondenten gaf aan eerst de website van de mogelijke werkgever te bezoeken. Slechts 10% gaf aan direct te solliciteren en bijna 13% neemt eerst contact op met de contactpersoon in de advertentie.

Slechts een zeer klein percentage van nog geen 3% gaat in Linkedin op zoek naar iemand die er werkt of heeft gewerkt om informatie in te winnen.

Verdere uitsplitsing van de resultaten naar leeftijd en regio laten zien dat mensen in het Noorden en mensen tussen de 45 en 54 relatief veel vaker wel direct solliciteren na het zien van een advertentie. Jongere werknemers tussen de 25 en 34 bezoeken significant vaker de website van de werknemer.

De eigen wervingssite van het bedrijf blijkt dus één van de belangrijkste onderdelen van een bedrijf te zijn in het aantrekken van talent. Toch is dit nog steeds iets waar veel te verbeteren valt. In 2009 scoorde de meerderheid van de ruim 350 onderzochte organisaties door Digitaal-Werven een onvoldoende voor hun wervingssite. Het onderzoek voor 2010 is momenteel in volle gang.

—- einde persbericht —-

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas van de Haterd van Digitaal-Wereven op 06-14301435 of bas@vandehaterd.nl

Over Digitaal-Werven
Digitaal-Werven is een jaarlijks onderzoek naar de beste ‘digitale sollicitatie-ervaring’. Elk jaar worden meer dan 350 organisaties getest op hun wervingssite en digitale sollicitatieproces. Naast het beoordelen van zowel de informatie op de site als de gebruiksvriendelijkheid is een mystery sollicitatie bij deze organisaties onderdeel van het proces.

Over Multiscope

Multiscope is een specialist in online marktonderzoek. De Multiscope Marktpeiler is een instrument dat elke eerste week van de maand 1.000 consumenten zeer uiteenlopende vragen stelt voor verschillende opdrachtgevers.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.