fbpx

Reactiesnelheid op sollicitaties erg laag

De reactiesnelheid van bedrijven op sollicitaties is erg laag. Dat blijkt uit onderzoek van Digitaal-Werven, dat bij meer dan 350 bedrijven en organisaties heeft gesolliciteerd om de kwaliteit van de response te meten.

Digitaal-Werven onderzoek jaarlijks bedrijven en organisaties op hun digitale sollicitatie-ervaring. Hierbij worden jobboards, uitzendbureaus en W&S bureaus uitgesloten om een eerlijk vergelijk te maken. De digitale sollicitatie-ervaring bestaat uit de website, het online sollicitatieproces en een daadwerkelijke sollicitatie bij de organisatie.

Uit het onderzoek blijkt dat slechts 16% van de onderzochte bedrijven op hun website een concrete termijn waarop men belooft te reageren op de sollicitatie. Bijna 75% van de onderzochte bedrijven houdt zich vervolgens niet aan de door hen zelf opgelegde termijn.

In totaal lukt het bijna de helft van alle bedrijven niet binnen één werkweek te reageren op een sollicitatie. 35% van de organisaties doet er zelfs meer dan twee weken over. “Een sollicitant zal zelden nog maar bij één bedrijf een solliciteren, daarom is de reactiesnelheid van bedrijven van steeds groter belang. Ook is het voor veel jongeren een teken van respect.” aldus Bas van de Haterd, initiatiefnemer van Digitaal-Werven.

Toch is er ook positief nieuws rondom de reacties op sollicitaties. Vorig jaar reageerde namelijk 50% in zijn geheel niet op een sollicitatie. Dit jaar is dat nog ‘slechts’ 15%. “Misschien dat het schokeffect van die 50% en de aandacht die dat gekregen heeft hier mede verantwoordelijk voor is, maar 15% is nog steeds te veel natuurlijk” aldus Bas van de Haterd.

In totaal zijn er negen bedrijven genomineerd voor de beste digitale sollicitatie-ervaring, de jaarlijkse prijs van Digitaal-Werven. De genomineerde voor de prijs van beste digitale sollicitatie-ervaring zijn dit jaar: Accenture, Caesar group, Movares, Oranjewoud, Ordina, PricewaterhouseCoopers, TamTam, TenneT en Vodafone.

De winnaar wordt bekend gemaakt op het Digitaal-Werven event op 3 december in Utrecht.

—-niet voor publicatie—-

Voor meer informatie: https://www.digitaal-werven.nl

Contactpersoon:
Bas van de Haterd
Initiatiefnemer Digitaal-Werven
06-14301435
bas@vandehaterd.nl

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.