fbpx

Volgens onderzoek van Appcast maakt 92% van de sollicitanten de sollicitatie niet af nadat ze op de solliciteerknop klikken staat te lezen in een artikel op SHRM. 

Of het gaat om 92% van de kandidaten of 92% van het aantal sollicitaties is niet duidelijk uit het artikel, wel dat het om Amerika gaat, waar natuurlijk de kandidaat ervaring een stuk slechter op recruitmentsites en de economische situatie met ’the great resignation’ nu ook voor het eerst in het voordeel van de werkzoekende is, dus die zullen nog minder accepterend zijn van slechte ervaringen.

5 minuten

Gemiddeld duurt een sollicitatie 4,52 minuten, dus grofweg 5 minuten, tenminste, als je alles bij de hand hebt natuurlijk blijkt it een ander onderzoek van InFlight dat in het artikel vermeld wordt.

Heel veel clicks

Waar je een duidelijk verschil ziet met Nederland is de hoeveelheid clicks. Gemiddeld is men al 9 clicks verder voor je zelfs maar kan beginnen aan je sollicitatie, waarbij je dus moet denken aan het aanmaken van een account, het bevestigen van je e-mail adres, etc.

Daarna ben je gemiddeld nog eens 51 clicks verder om je sollicitatie af te maken.

48% ATS ‘branding’

Bij bijna de helft van de Fortune 500 bedrijven, dus de grooste bedrijven van Amerika, kom je in de branding van het ATS terecht, of hooguit met een klein logo van je bedrijf als je gaat solliciteren. Dus de prachtige opmaakt is weg en dan weet je ook dat het geen mooie formulieren zijn, om over mobiele ervaringen maar te zwijgen

Conclusie

Als ik dit Amerikaanse onderzoek zo lees denk ik: doen wij het toch een stuk beter in Nederland.