fbpx

De vacature is vaak het enige dat een kandidaat ziet. Via social media, Google of Indeed komt de kandidaat op de vacature en als deze niet aansprekend genoeg is verdwijnt de kandidaat meteen weer van je website. Een deel van de aantrekkelijkheid is de inhoudelijke tekst, een deel is opmaak.

Op je eigen corporate recruitmentsite heb je natuurlijk veel meer vrijheid om je vacature aan te kleden met mooie, leuke, leerzame, interessante dingen die waarde bieden voor een kandidaat en de kandidaat kunnen overtuigen om wel op de ‘solliciteer’ knop te drukken. Toch is het vaak nog enkel tekst dat de klok slaat. In dit artikel vijf leuke extra’s die je op je eigen recruitmentsite aan je vacature kan toevoegen deze aantrekkelijker te maken.

1. Een quote 

De quote van een medewerker over hoe leuk het is om bij dit bedrijf te werken of zelfs een collega in dezelfde functie wat de functie zo aantrekkelijk maakt. Of zelfs collega’s die aangeven wat ze van deze persoon verwachten in deze functie. Uiteraard met een foto en een naam van de persoon die het zegt.

2. Vijf redenen om… 

Een opsomming in een widget naast de vacature of in de vacature met vijf redenen, idealiter met groene vinkjes per reden, waarom deze functie ideaal is of je voor deze organisatie zou willen werken. Eventueel zelfs met een minpunt erbij.

3. Een visual van de werkplek

Gewoon foto’s, een 3D foto of zelfs een filmpje van de werkplek. Waar kom je te werken? Hoe ziet het pand er van binnen uit?

4. Een weekagenda

Zeker voor zij-instromers en starters is een weekagenda een hele interessante visuele weergave van wat de baan echt inhoud. Hoewel dit ook belangrijk kan zijn voor mensen die het werk al kennen, want elke bedrijfscultuur is anders en dezelfde functie bij de ene organisatie kan veel meer vergaderen zijn, terwijl bij de andere organisatie het bijvoorbeeld veel meer zelf doen is. Een andere optie voor een agenda is een grafiek met tijdverdeling.

5. De procedure

Een visuele weergave van de sollicitatie-procedure maakt is een fijne en leuke extra. Hoeveel gesprekken krijg je? Hoe snel kan je een reactie verwachten? En dat alles in één oogopslag.