fbpx

Voor de tweede keer heeft Digitaal-Werven haar onderzoek naar de tevredenheid over de belangrijkste bouwers van recruitmentsites uitgevoerd. Hier komen zowel de bouwers van corporate recruitmentsites als die van agency sites aan bod, hoewel er een oververtegenwoordiging is van corporates die hebben gereageerd.

Het rapport is te downloaden in de download sectie van Digitaal-Werven, gratis toegankelijk voor alle leden van de Digitaal-Werven nieuwsbrief.

Algemeen beeld

Wat betaal je nu voor een recruitmentsite? Dat verschilt. 17% geeft minder dan 10.000 euro uit en 7% meer dan 100.000 euro. Niemand zat boven de 250.000 euro, in ieder geval niet initieel.

Over het algemeen zien we geen hele grote verschuivingen in de ratings die klanten geven. Op individueel niveau van de verschillende bouwers is dat nadrukkelijk wel het geval. Er is geen groot verschil tussen de verschillende stappen in het traject en de verschillende competenties, hoewel je kan zeggen dat de after service in zijn algemeenheid iets lager scoort.

In zijn algemeenheid is de meerderheid zeer tevreden en denken die er niet over na weg te gaan bij hun huidige bouwer. Ongeveer 1/3 heeft twijfel en slechts 14% is echt heel ontevreden. De prijs/kwaliteitverhouding krijgt een 7,6 gemiddeld.

In het rapport staan vier van de grote bouwers waar voldoende data over was individueel beschreven. Dit zijn:

  • Talmark
  • Get.Noticed
  • Endouble/Phenom
  • Floyd & Hamilton

De verschillen t.o.v. 2019 toen dit onderzoek voor het eerst is uitgevoerd zijn bij enkele van deze partijen heel groot.

Download het rapport