fbpx

Het nieuwe normaal? Wat is het nieuw normaal? Dat weten we nog niet, maar we weten wel dat werknemers zekerheid willen. Zekerheid over of thuiswerken voortaan de standaard wordt, of in ieder geval de mogelijkheid thuis te werken? Of hoeveel dagen per week.

Funda ziet het aantal zoekopdrachten vanuit Amsterdam naar plekken ver buiten de Randstad enorm is toegenomen in de pandemie. Want 1 dag per week, of misschien 2 dagen per week, een reistijd van 2 uur is te doen (zeg ik ook uit ervaring). Elke dag is teveel voor de meeste mensen.

In deze tijden van krapte is niet communiceren het slechtste wat je kan doen. Eigenlijk zou je organisatie al een policy moeten hebben over remote werken, maar als dat nog niet zo is, moet je dat ook zeggen.

Shopify, actief over de hele wereld, heeft een duidelijk statement op de site. Een mooi voorbeeld om te volgen. Ze adverteren overigens nog wel bij veel rollen over locaties, maar dat heeft vooral ook met tijdzones te maken. Je mag overal werken, maar weet dat je in de Melboune, Dublin of Calgary tijdzone zit qua customer support bijvoorbeeld. Dat vind ik slim.

Zie hieronder het statement dat Shopify bij elke vacature heeft staan.