fbpx

Reed Business heeft gisteren op het Digitaal-Werven event de prijs in ontvangst genomen voor de beste digitale sollicitatie-ervaring van 2007. Een eervolle vermelding was er voor advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek.

Digitaal-Werven heeft meer dan 100 Nederlandse bedrijven beoordeeld op hun digitale sollicitatie-ervaring. Hierbij is gekeken naar zowel de inhoud, de functionaliteit als de gebruiksvriendelijkheid van de website, maar ook naar het digitale sollicitatieproces en de afhandeling van de sollicitatie per e-mail.

Uit het onderzoek zijn negen bedrijven genomineerd, waar een vakjury zich over heeft uitgesproken. De jury heeft uit de genomineerden Reed Business tot winnaar uitgeroepen.

De jury stelde dat ‘Reed Business biedt met www.werkenbijreedbusiness.nl een overzichtelijk design met een zeer uitgebreid pakket aan informatie in heldere taal dat goed en makkelijk te vinden is. Tevens geeft Reed Business middels niet standaard video’s goed de sfeer van het bedrijf weer en zijn deze testimonials ook in tekst te lezen. De website is transparant, gebruiksvriendelijk, eerlijk en toch aantrekkelijk’.

Een eervolle vermelding was er voor De Brauw Blackstone Westbroek, welke met de website www.werkenbijdebrauw.nl de potentiële sollicitant een goede digitale sollicitatie-ervaring biedt. De jury vond deze eervolle vermelding op zijn plaats vanwege ‘het vele gebruik van video over de volle breedte van het bedrijf. Tevens worden de feiten en cijfers op een duidelijke en beknopte manier in beeld gebracht, net als de loopbaanmogelijkheden en de sollicitatieprocedure. De personalisatie, waar de recruiters met beeld, e-mail adres en telefoonnummer worden genoemd, voegt een extra dimensie toe. De Brauw zet een uitermate heldere, overzichtelijke en visueel aantrekkelijke website neer’.

Hoewel Reed Business nu de beste digitale sollicitatie-ervaring van Nederland heeft gewonnen wil niet zeggen dat er niets meer te verbeteren valt voor hen, voor De Brauw of de andere genomineerden. In het onderzoek van Digitaal-Werven heeft geen enkel bedrijf een 7 of hoger gescoord (op een schaal van 1 tot 10). Hoewel dé kandidaat niet bestaat en dus ook de ideale sollicitatie-ervaring niet, is er voor alle bedrijven in Nederland nog veel te verbeteren op dit vlak.

—einde persbericht—

Voor meer informatie:

Bas van de Haterd
Initiatiefnemer Digitaal-Werven
06-14301435
bas@vandehaterd.nl

Home

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.