fbpx

Voor het eerst heeft Digitaal-Werven in 2019 – 2020 een onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de verschillende recruitmentsite bouwers. We hebben klanten gevraagd om hun ervaringen met ons te delen over hun bouwer. Dit hebben 160 verschillende mensen gedaan. We hebben hen gevraagd naar hun tevredenheid over zowel de uitvoering als de samenwerking.

Het complete rapport is beschikbaar in het download centrum, gratis toegankelijk voor alle nieuwsbrief abonnees.

Budget

Eerst wat algemene data. We hebben geen onderscheid gemaakt tussen corporate sites en sites van bureaus, een leermoment voor volgend jaar, waardoor we de budgetten alleen in zijn algemeenheid kunnen weergeven. We zien hier dat de overgrote meerderheid van de sites niet heel duur is. 45% heeft een budget van onder de 25.000 euro. 60% zit zelfs onder de 40.000 euro.

Ontwikkelmethodiek

Agile is erg in opkomst, maar wordt nog relatief weinig toegepast. 29,5% van alle sites zijn echt agile opgeleverd, dus als minimal viable product en doorontwikkeld. De meeste hiervan (spoiler alert) door Endouble.

Tevredenheid

Klagen zit in onze genen en als onafhankelijke adviseur hoor ik veel mensen klagen over hun bouwer. Maar als puntje bij paaltje komt valt het met die klachten wel mee. Van alle respondenten geeft 33,3% aan een nieuwe site zeker bij de huidige bouwer te laten ontwikkelen en 37,8% waarschijnlijk dat wel te doen. Dus 71,1% van alle klanten zijn behoorlijk tevreden.

Het complete rapport, inclusief de specifieke data over de grote specialisten, is gratis toegankelijk als rapport voor de nieuwsbriefabonnees.