fbpx

Digitaal-Werven, het onderzoek naar de beste digitale sollicitatie-ervaring, heeft een bijzondere opdracht binnen gehaald. Momenteel worden alle gemeentes van Nederland, alle 441, onderworpen aan een sollicitatie-ervaring onderzoek. Dit in opdracht van het A+O fonds Gemeenten.

Het onderzoek is speciaal aangepast op gemeenten, aangezien er bij gemeenten een aantal zaken net iets anders zijn dan bij andere organisaties. Immers is bijvoorbeeld een kaartje met daarop de vacatures niet van toegevoegde waarde (gemeenten hebben geen locaties over het land verspreid), om maar een heel eenvoudig voorbeeld te noemen.

Tevens is in het onderzoek rekening gehouden met de omvang van de gemeenten. Aangezien de grote 4 bijvoorbeeld veel meer wervingsbehoefte hebben en derhalve daar meer tijd, energie en geld in kunnen stoppen dan de kleinste gemeenten.

De resultaten zullen op een speciaal event van het A&O fonds bekend gemaakt worden. Bij digitaal-werven hopen we dat dit een terugkerend onderzoek kan worden. Tevens is dit mogelijk een interessante opmaat voor andere sectoren die centraal, vanuit een A&O fonds of branche-vereniging, hun sollicitatie-ervaring willen laten controleren.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.