11 – 12 – 13 april 2023.
DW Digitaal
Elke dag 4 talks in je mailbox
Te bekijken wanneer jij dat wilt

Gerry Crispin
The Candidate experience

Gerry Crispin is een legende in de recruitment industrie met al 48 jaar!!! ervaring. Hij is HR directeur geweest, heeft een van Amerika’s grootste recruitment marketing bureaus gerund en is letterlijk de man die voor het eerst de term ’the candidate experience’ heeft gebruikt. Hij is o.a. de oprichter van de Candees, de Candidate Experience Awards en op zijn 75e is hij nog steeds volledig up-to-date rondom recente ontwikkelingen rondom recruitment, tech en data. 

In dit interview zullen we spreken over de ontwikkeling van de candidate experience, de invloed die verschillende elementen hebben en wat hij ziet dat de top organisaties goed doen.  

This interview will be in English

Hung Lee
AI in Recruitment

Hung Lee is de curator van Recruiting Brainfood, de wekelijkse nieuwsbrief over recruitment met tienduizenden lezers over de hele wereld. Elke week leest Hung tientallen artikelen over de nieuwste ontwikkelingen in het hele recruitment veld en daar selecteert hij de beste 10 uit. Daarnaast spreekt hij wekelijks mensen uit het vak voor zijn podcast. 

In dit interview praten we over de ontwikkelingen van AI in recruitment in het afgelopen jaar. Wat heeft hij gezien? Welke ontwikkelingen moeten we in de gaten houden? Wat doen organisaties die voorop lopen goed? Waar zou jij je dit jaar in moeten veriepen?

This interview will be in English

Bill Boorman
Finding untapped talentpools

Bill Boorman is een legende in de recruitment industrie. Als recruitment adviseur en projectleider was hij bekend om zijn gebruik van eenvoudige technologie om het proces soepeler te laten lopen. Zijn befaamde case van de opening van het nieuwe Hard Rock Café in Florence was legendarisch. Hij is momenteel adviseur van een hele reeks aan start-ups en scale-ups in de recruitment industrie, waarvan menig bedrijf inmiddels voor veel geld is gekocht door een grotere organisatie. 

In dit interview zullen we spreken over het vinden van talent uit talentpools die nog weinig organisaties weten aan te spreken. Wat heeft hij daarin zien gebeuren? Welke groepen laten veel mensen links liggen? Hoe spreek je die aan?

This interview will be in English

Babette Naglé
een interview-to-hire ratio van 2:1

Babette Naglé is teamlead recruitment bij CWS. 

 

Bij CWS meten veel afdelingen de KPI “first time right”: Routes dienen correct gereden te worden, klanten horen direct goed geholpen te worden, etc. Bij recruitment is dat eigenlijk net zo: we streven ernaar op het moment dat we een kandidaat voorstellen bij de hiring manager en inplannen voor een interview, deze persoon ook effectief wordt aangenomen. Daarom investeren we veel tijd in het voortraject van de recruitmentprocedure om tot succesvolle aanwervingen te komen. Wat we precies doen vertelt Babette je in deze digitale sessie. Dat het werkt is duidelijk, want de tijdsinvestering aan de voorzijde levert een hoop winst gedurende de rest van het recruitmentproces op – waaronder een interview-to-hire ratio van 2:1.

Marcel Borst
Recruit de recruiter

Marcel Borst is Recruitment & Marketing manager bij Bluetech engineering, een technisch detacheringsbureau. 

 

Bluetech Engineering is net zoals de rest van Nederland op zoek naar nieuwe recruiters. Dat dit lastiger is dan ooit zal niemand verbazen. Om deze vacatures succesvol te vervullen gaan wij een stap verder. We gaan van hyper targeting naar hyper personalisation en nemen afscheid van de one-size-fits-all vacature landingspagina’s. Hierdoor krijgt iedereen die wij benaderen een unieke landingspagina! Marcel neemt je mee in hoe wij dit voor elkaar hebben gekregen, wat de voordelen zijn en hoe jij dit zelf kan doen!

Kevin Wheeler
The future of corporate recruitment

Kevin Wheeler is al tientallen jaren een veel gevraagd spreker wereldwijd over de toekomst van recruitment. Wonende aan de rand van Silicon Valley ziet hij als geen ander de (on)mogelijkheden van AI in recruitment en alle recruitmentontwikkelingen in de wereld. Hij adviseert organisaties wereldwijd over het inrichten van hun recruitment afdelingen, uitbestedingen aan RPO’s en hun talent strategie.

 

In dit interview zal Kevin ingaan op de toekomst van corporate recruitment. Hoe ziet de corporate recruitment organisatie van de toekomst eruit en welke rol speelt technologie in de manier waarop de recruitment organisatie ingericht moet worden? 

This interview will be in English

Dr. Frank Stumpe
Bij KBC is de kandidaat koning/in

Als senior project officer is Dr. Frank Stumpe verantwoordelijk voor de candidate journey bij KBC bank & verzekering. Die reis geven ze bij “Team Blue” met dezelfde zorg en aandacht vorm, als de beleving van hun klanten. Zo staan pro-activiteit en persoonlijke aandacht in het recruitment process centraal.

Ondersteund door technologie als video recruitment, data analyse en AI zorgt men ervoor dat kandidaten de best mogelijke service ontvangen en snel weten waar ze aan toe zijn. In deze gezamenlijke sessie met Sandhna Chintoe van Cammio video recruitment experts deelt Frank een inkijkje in de best practises en learnings, die deze aanpak heeft opgeleverd.

Floor Janssen
16 kandidaten in 14 weken

Floor Janssen is Managing Partner bij Janssen & Partners. Voor een productiebedrijf in de foodindustrie kregen zij de uitdaging om op duurzame wijze – maar wel op korte termijn – gekwalificeerd mbo-productiepersoneel te werven om daarmee de uitvoering in de productie structureel naar een kwalitatief hoger niveau te tillen.

Om deze doelstelling te kunnen realiseren is er een employer branding strategie ontwikkeld op basis van 3 “building blocks”, te weten Employee en Job marketing, Aantrekkelijk werkgeverschap en Recruitment. Voor de specifieke kennis van de mbo-doelgroep en het selecteren op softskills is samengewerkt met de recruitment marketeers van PlaytoWork. In deze case vertelt Floor hoe ze in 14 weken 16 gekwalificeerde kandidaten met een technisch profiel hebben kunnen voorstellen bij hun opdrachtgever.

Charlotte Trommelen
Verleiden van talent bij NN Group

Hoe verleid je talent om de stap van interesse naar sollicitatie te maken? Hoe bewijs je aan die geïnteresseerde kandidaten dat je organisatie echt de organisatie voor hen is? Hoe presenteer jij je bedrijfscultuur naar anonieme (latente) talenten? Hoe start je die dialoog? 
 
In deze talk vertelt Charlotte je welke rol de bedrijfscultuur speelt bij het besluit van geïnteresseerde kandidaten om sollicitanten te worden en hoe NN Group dit samen met CompanyMatch oppakt en hoe belangrijk de tooling is bij kandidaten om te besluiten te solliciteren. 
 
 

Suprise guest
Een verrassende spreker

Durf je het aan om (digitaal) een lezing bij te wonen waarvan je nog niet weet wat het gaat zijn? Dan kan je je aanmelden voor deze verrassing. 

Klein tipje van de sluier: het onderwerp is corporate recruitmentsites.

Jason Semeins
Vonq

Jason Semeins van Vonq zal in deze sessie een case toelichten waarin met slim gebruik van data en creatieve uitingen effectief geadverteerd kan worden en hoe je door meerdere touchpoints te creëren nog wel die moeilijk te werven kandidaten kan vinden.

Steven Vastenhoud
Werven op potentieel

In deze case zal Steven Vastenhoud van Building Heroes, intermediair in Bouw en Infra, inzicht geven in hun ‘Hire to build’-strategie. Hoe gebruiken zij de wetenschappelijk onderbouwde assessment games van BrainsFirst om te kijken naar de benodigde potentie van een kandidaat om zich te kunnen ontwikkelen tot top professional? 

 

Aanmelden voor dit event is niet meer mogelijk