Vacature: Discriminatie-onderzoek(st)er

Voor een nieuwe organisatie, gelieerd aan Digitaal-Werven, die onderzoek gaat doen naar (on)bewuste discriminatie op de arbeidsmarkt zijn wij op zoek naar een onderzoek(st)er. Het betreft hier een tijdelijke functie voor februari-maart 2018, die als bijbaan, voor een groot deel onafhankelijk van tijd en plaats, uitgevoerd kan worden.

Feiten

Standplaats: je zal één of twee dagen in Utrecht werken samen met Bas van de Haterd om je de fijne kneepjes van het solliciteren onder de knie te brengen. Indien je het goed onder de knie hebt mag je werken waar je wilt en kan je altijd digitaal om advies vragen.

Werktijden: Behalve die één of twee dagen waarop we een afspraak maken ben je vrij om te werken wanneer je wilt. We maken wel een prestatieafspraak, je werk moet eind februari klaar zijn. Afhankelijk van hoeveel uur je aangeeft beschikbaar te zijn maken wij het besluit om nog één of twee mensen aan te trekken voor deze functie.

Salaris: 10 euro bruto per uur.

Je werkzaamheden

Je gaat solliciteren bij een groot aantal vooraf geselecteerde organisaties met nagenoeg dezelfde CV’s, waarbij enkel kenmerken als ethniciteit, geslacht of leeftijd verschillen. Je houdt vervolgens bij welke personen wel en niet uitgenodigd worden.

Je competentie

Je mag je werk zelf indelen, dus je moet zelfstandig kunnen werken. Je moet jezelf kunnen motiveren om regelmatig aan de slag te gaan zonder dat je een baas hebt die je op je vingers kijkt. Als je iemand bent die vaak een duwtje nodig heeft om ergens aan te beginnen is dit geen baan voor jou.

De CV’s moeten perfect aansluiten bij de vacature. Het belangrijkste is dus dat je goed in staat bent een vacature te lezen, te begrijpen wat er gevraagd wordt en hierop in te spelen met een CV. Je moet in staat zijn ook vakgebieden die je niet kent of begrijpt in hoofdlijnen te doorgronden om op die manier wel te kunnen solliciteren.

Interesse?

Heb je interesse in deze vacature voor een bijbaan? En denk je dat je goed bent in het opstellen van perfecte CV’s die passen bij vacatures? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Wij willen graag zien dat je in staat bent dit werk goed te doen. Je eigen CV is niet relevant, maar wel de kwaliteit om CV’s te maken die passen bij vacatures. Stuur daarom een perfect passend CV voor de volgende twee vacatures naar bas@vandehaterd.nl.

De vacatures waarvoor je een CV moet maken:

  1. Vacature 1: Programmeur
  2. Vacature 2: Administratief medewerker

Dus om te solliciteren stuur je dus voor elk van de bovenstaande functies een perfect passend CV naar bas@vandehaterd.nl. Je eigen CV is niet belangrijk, als je wilt mag je je deze meersturen, de selectie zal plaatsvinden op de passendheid van de 2 test CV’s. Wel belangrijk vind ik je contactgegevens en ook hoeveel uur per week je voor ons zou kunnen en willen werken.