Modern selecterende gemeenten

8 april 2021 12:30 – 13:30 uur

De gemeente Breda en Rotterdam hebben recentelijk moderne digitale game based assessments ingezet om te selecteren. Door deze inzet kwamen andere, maar belangrijker: betere, kandidaten naar voren.

In deze webinar zullen beide partijen kort uitleggen wat ze gedaan hebben, hoe ze het hebben aangevlogen en wat de resultaten zijn.

Deze webinar, die maximaal 1 uur zal duren, kent twee korte case presentaties met daarna veel ruimte voor vragen.

Ad Leenders, HR adviseur bij de Gemeente Breda.

De gemeente Breda is in 2020 aan de slag gegaan met het objectiever werven van nieuw talent. Met de inzet van game based assessments koos de gemeente ervoor om CV en ervaring los te laten in de pre-selectie. Iedere kandidaat kreeg hierdoor dezelfde kans om ‘bovenaan de stapel te komen’.

Dit leverde een groot aantal sollicitanten op en een goede kandidaat ervaring. De best passende kandidaten zijn door de gemeente uitgenodigd voor een gesprek. De uitslagen van de assessments en de bijbehorende sollicitatievragen waren een basis voor waardevolle gesprekken met diepgang.

Het resultaat: 11 nieuwe collega’s met zeer diverse achtergronden en ervaring. Door het matchen op talent in plaats van CV en ervaring, kwam de gemeente Breda met sollicitanten in gesprek die ze anders nooit hadden uitgenodigd. Met dit diverse team heeft de gemeente Breda een mooie basis voor innovatie.

Jan Willem Wiersma, projectleider recruitment bij de Gemeente Rotterdam.

In 2019 heeft de gemeente een pilot gedaan met game based assessments. Door het gebruik van deze technologie kwamen kandidaten naar boven die op basis van een cv genegeerd waren, maar wel zeer geschikt bleken.

Deze pilot heeft een vervolg gekregen voor trainees, waar niet alleen andere talenten naar boven kwamen, maar die op basis van deze informatie ook beter begeleid konden worden met hun individuele sterke- en zwakke punten.

Mede door het succes van deze pilot is de gemeente Rotterdam deze technologie nu breder aan het inzetten.

Schrijf je gratis in

In samenwerking met:

Gesponsord door: