de Jury

Gusta Timmermans
Auteur 199 vragen voor een goed selectie gesprek

Gusta is voormalig Global Head of TA bij ING en auteur van de boeken 199 vragen voor een goed selectiegesprek en het handboek recruitment en employer branding. Ze is momenteel directeur van Recruitment Builders, strategisch recruitment advies.

Aaltje Vincent
Candidate experience expert

Aaltje is auteur van o.a. Jobmarketing 3.0 en Sollicitatiegesprekken doe je zo. Zde is lid van de raad van advies van Play to Work, JobOn en Cammio. Ze is de candidate advocate voor de recruiters code en onafhankelijk adviseur candidate experience via Aaltje Vincent & Company.

David Salens
Teamverantwoordelijke selectiecentrum Vlaamse overheid

David Sales is teamverantwoordeljke voor het selectiecentrum van het Vlaamse overheid. Hij is binnen deze rol verantwoordelijk voor het verbeteren van de kwaliteit en eerlijkheid van de selectie bij de Vlaamse overheid.

Theo Stor
Register A&O Psycholoog

Theo Stor is zelfstandig register A&O psycholoog. Hij is zelfstandig A&O psycholoog en bestuurslid van het Nederland instituut voor Psychologen (NIP) voor de sectie Arbeids & organisatiepsychologie (A&O) en Arbeids en gezondheidspsychologie (A&G).

De criteria

Kandidaat-ervaring

Hoe ervaart de kandidaat het?

Hoe kandidaat vriendelijk is het nieuwe proces?

Innovatieve gehalte

Hoe innovatief is de oplossing?

Hoe bijzonder is het nieuwe proces?

Wetenschappelijke  validatie

Is er wetenschappelijke onderbouwing en hoe inclusief is de innovatie?

Rendement

Wat is het rendement van de innovatie gemeten in geld, betere kwaliteit en/of hogere diversiteit?

Aanmelden

Alle informatie verstrekt via dit formulier wordt gedeeld met de juryleden. Indien uw organisaties genomineerd wordt dan deze informatie ook in de media gebruikt worden om de nominatie toe te lichten.